Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
18.08.2020

Pekte på havet

Kjell åpnet messa

– Verdens befolkning vokser, og havet er det store spisskammerset. Det sa styreleder Kjell Ingebrigtsen i Stiftelsen Nor-Fishing da han tirsdag åpnet den digitale versjonen av årets fiskerimesse i Trondheim. Du kan følge messen der du er. Melde deg på nå!

Han pekte på havet som matleverandør og arena for verdiskaping og understreket hvor viktig det er å ta vare på ressursene.

Fersk styreleder

Fiskarlagets leder Kjell Ingebrigtsen tok i fjor høst over roret fra fiskeridirektør Liv Holmefjord og ble styreleder for stiftelsen som i år markerer at det gjennom 60 år er holdt fiskerimesser.

Messa startet som en bred folkelig massemønstring og har etter hvert gått over til å bli en fagmesse for dem som arbeider med verdiskaping knyttet til havet. Dette poenget understreket forøvrig Kjell Ingebrigtsen flere ganger i sin åpningssekvens.

Viktig møteplass

– Nor-Fishing har utviklet seg til en arena for innovasjon og nytenking. Uansett hvor vi fiskere bor, så er vi avhengige av å utvikle oss. På messa møter vi likesinnede og får møte dyktige fagfolk som er opptatt av flåte og industri. Norsk fiskerinæring har bygd opp en moderne flåte.

Denne flåten bringer i dag på land det samme i kvantum som for 60 år siden, men vi er langt færre fiskere nå enn før. De tekniske løsningene om bord i fartøyene letter arbeidsdagen og gjør det mulig med et styrket inntektsgrunnlag. Økt lønnsomhet gjør også at ungdommen ser sin fremtid i fiskerinæringen. Det er vi spesielt glade for, understreket styrelederen.

Digital messe

Årets Nor-Fishing Digital foregår i sin helhet som nett-TV-sendinger over 4-5 timer tirsdag, onsdag og torsdag. Det skal sendes en omfattende miks av innslag, foredrag, intervjuer, samtaler og kulturelle innslag, alt ledet av Arne Hjeltnes.

Se lenke til gratis deltagerpåmelding og program

Miljøambisjon

– Vi skal levere mat til en voksende verdensbefolkning, vi skal gjøre dette med et så lite miljøavtrykk som mulig og vi skal bruke en arene som Nor-Fishing til å dele informasjon og fremme utvikling over hele verden.

Verdens ledere har innsett den viktige rollen som havet har som arena for produksjon av mat og som en viktig faktor i klodens miljøutfordringer.

Vi har spesielt stolt av at vår egen statsminister har tatt en internasjonalt ledende rolle i dette arbeidet, sa Ingebrigtsen og ga deretter ordet til statsminister Erna Solberg som også deltok under åpningen.

Bildetekst: Styreleder Kjell Ingebrigtsen tar og får de siste avklaringene før han går på lufta med sin åpningstale fra Nor-Fishing 2020 Digital.