Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
04.06.2019

Øystein Rabben har gått bort

- En hedersmann

– Det er med sorg og vemod vi har mottatt budskapet om at fiskarlagsveteran Øystein Rabben (76) er død. Det sier Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen etter at Øystein Rabben mandag døde under en fisketur ved et vann på hjemstedet Selbjørn i Austevoll.

Øystein Rabben var på garnfiske etter ørret da han ble meldt savnet av familien.

– Øystein var i en årrekke en tydelig og markert tillitsmann for fiskerne. Han var en konstruktiv stemme på alle nivå i organisasjonen og hadde et nært forhold til viktigheten av organisasjonsarbeid og fellesskapsløsninger. Hans bidrag ble lagt merke til, sier Ingebrigtsen.

Øystein Rabben ble for et år siden takket av for mer enn 50 års sammenhengende arbeid som lokallagsleder i Fiskarlaget. Han hadde et bredt engasjement for næringen, og han deltok også aktivt i samfunnsdebatten. En av sakene han spesielt engasjerte seg i var heving av det tyske ubåtvraket ved Fedje.

Øystein Rabben var også æresmedlem i Fiskarlaget Vest, og har i en årrekke stått i spissen for det fiskerihistoriske arbeidet i hjemkommunen.

– Øystein vil bli savnet og husket for sitt sterke engasjement for fiskernes sak. Det er godt nå å tenke på at han fikk en så fin og velfortjent heder og markering under årsmøtet i Austevoll i fjor. Det sier leder Kjell Ingebrigtsen i Norges Fiskarlag.

– En hedersmann har gått bort, og vi lyser fred over hans minne.