Velferdsarbeid

2014-05-18 22:00:00
Velferdsstasjoner
Norges Fiskarlag har velferdstilbud langs hele kysten
Velferdsstasjoner
Fiskarlagets stasjon i Henningsvær
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Norges Fiskarlag har velferdstilbud langs hele kysten. Tettheten er størst i de tre nordligste fylkene, og under vinterfisket/Lofotfisket er det spesielt stort trøkk og etterspørsel etter tilbudet.

Fiskarlaget startet sin velferdsvirksomhet tidlig på 1950-tallet og i hovedsak var driften da som nå knyttet til de store sesongfiskeriene.

- Åpningstider og drift er avhengig av omfanget av besøkende. Hvis det er svært få fiskere på stedet, vil ikke velferden bli åpnet. Vi har generelt et tilbud om enkel bespisning og tilgang til aviser og TV, samt mulighet for klesvask og tilgang til dusj, forteller Eriksen.

Det er omlag 25 velferdsstasjoner i drift i regi av Norges Fiskarlag.

I Båtsfjord er det nå mulig å få kjøpt middag i tillegg til de ordinære velferdstjenestene. Bakgrunnen er at den nye eieren av bygget har startet opp serveringssted.

- Dette er kommet i gang etter initiativ fra stedets fiskebruk som har fått signaler om at fiskerne ønsker et slikt tilbud. Fiskekjøper bidrar for øvrig med økonomiske midler til dette formålet, noe vi synes er et flott tiltak for fiskerne.
Det er også mulig å få kjøpt middag også på en del andre stasjoner.

Fiskarlagets velferdsarbeid er åpent for alle fiskere.

Se oversikten over hvor velferdsstasjonene ligger

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.