Siste fra landsmøtet

Siste fra landsmøtet
2021-11-03 17:10
Fikk Kystkulturprisen
Tildelt på Landsmøtet
Fikk Kystkulturprisen
En fornøyd Arnstein Antonsen (t.h) tok mot prisen på vegne av Trøndelag Kysthistoriske museum.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Trøndelag Kysthistoriske museum er tildelt Norges Fiskarlags Kystkulturpris. Prisen ble delt ut på Fiskarlagets Landsmøte.

Norges Fiskarlags Kystkulturpris 2021, går til Trøndelag Kysthistoriske museum, for arbeidet med å ta vare på kystkultur, formidle kystkultur og skape aktivitet og liv i lokalsamfunnet på Mausund i Trøndelag. 

Prisen ble delt ut under Fiskarlagets Landsmøte, som holdes i Trondheim 3.-4. november.

Norges Fiskarlag deler ut Kystkulturprisen til personer, stiftelser, organisasjoner og andre, som gjør en innsats i arbeidet med å fremme kystkultur i fortid, nåtid og fremtid. Kystkulturprisen ble gitt av leder Kjell Ingebrigtsen til Arnstein Antonsen som tok mot prisen på vegne av Trøndelag Kysthistoriske museum. 

-Det er viktig å ta vare på historien, uten den hvordan kan vi da ta de riktige beslutninger for å sikre en god fremtid, spurte Ingebrigtsen retorisk da han annonserte prisvinneren.

Museet har gjennom sitt arbeid med gjort et stort arbeid for å ta vare på redskaper og utstyr, som har vært brukt til fiske fra 1800- tallet og frem til 1970- tallet. 

De har en omfattende og variert samling bestående av bilder, gamle båter, motorer, redskaper for sjø og land, naust og fabrikkvirksomhet. Dette beskriver utviklingen innen fiskeriene gjennom en lang periode.

Museet har også utstyr fra tidlig oppdrettsvirksomhet. I mange kystsamfunn har dette levd og vokst side om side. Museet arrangerer også utstillinger, holder foredrag og konserter. Det arrangeres kafe ved museet en gang per uke, og gjør det til en viktig treffplass i lokalsamfunnet. 

Leder Kjell Ingebrigtsen sa i sin omtale på at Trøndelag Kysthistoriske museum at det er med stor respekt og ydmykhet han på vegne av Norges Fiskarlag gir Kystkulturprisen for 2021 til Trøndelag Kysthistoriske Museum.

-Museet har jobbet over tid med å ta vare på kystkultur, formidle denne og skape liv i lokalsamfunnet Mausund. De har også pusset opp et fyr, som kan leies for overnatting – og for å få alt dette til har ildsjeler lagt ned utrolig mange dugnadstimer. Det står respekt av dette, understreket Ingebrigtsen.

• Du kan lese mer om museet og deres aktiviteter på deres Facebook-side. 


Om prisen:

Norges Fiskarlags Kystkulturpris ble opprettet i 1990 og gis til en person/institusjon som på en aktiv måte har stimulert og fremmet forståelse for en levende kyst- og fiskerkultur i Norge.

Prisen er tildelt 14 ganger og gis som en gravert glass-vase og en pengegave 10 000 kroner.

2021 Trøndelag Kysthistoriske Museum

2019 Inge Halstensen

2017 Svein Tommie Hardy

2015 Roy Jacobsen

2013 Thorvald Tande Sr

2011 Sverre Jan Nordmo

2009 Helge Stangnes

2007 Arve Tunheim

2005 Torunn Herje

2003 Jon van der Eynden

2001 Amy Lightfoot

1996 Johan Borgos

1994 «Fiskarkjærringan» v/Norges Fiskarkvinnelag

1992 Johan Bojer Godal

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.