Siste fra landsmøtet

Siste fra landsmøtet
2019-10-30 09:05
Samhold gir gjennomslag
Leders tale
Samhold gir gjennomslag
Leder Kjell Ingebrigtsen
Foto: Jan-Erik Indrestrand

-Norges Fiskarlags innflytelse og makt er forankret i at vi tar ansvar for fellesskapsløsninger også når det er vanskelige avgjørelser, og at vi er representative for de norske fiskerne.

Landsmøtet er landets største fiskeripolitiske verkstedet, slår leder Kjell Ingebrigtsen fast i sin åpningstale til Landsmøtet 2019.

-Landsmøtets styrke er at vi har tatt den tunge børen med å ta stilling til vanskelige spørsmål, og hele tiden med det for øye at vi skal ta vare på felleskapet og fremtiden. Vårt fokus er på fiskerne og aktiviteten i kystsamfunnene, og viktigheten av verdiskaping.

Med de tunge sakene som ligger på bordet til dette landsmøtet er jeg trygg på at dette ansvaret hviler tungt på alle oss som er i denne salen i dag, påpekte Ingebrigtsen i sin innledning.

Han sier at fremtiden ligger i havet og at de store ressursene bare venter på å bli utnyttet, og at fiskerinæringens betydning for kysten og AS Norge alltid har vært stor.

En hovedsak i Landsmøtet er fiskernes behandling av regjeringens kvotemelding og Kjell Ingebrigtsen viser i talen til at:

«Nasjonalt vil det være viktig at vi tar oss nødvendig tid og får et bredt politisk kompromiss for de rammevilkårene som skal komme etter behandlingen av kvotemeldingen. Også fiskerne har rett til å få rammevilkår som overlever og står seg over tid.

Den andre hovedsaken som Landsmøtet skal behandle er hvordan fremtidens fiskefartøy skal se ut. Fartøyene våre og fiskeredskapene vi bruker er alfa og omega for om vi skal lykkes på havet. Nye krav til hvordan vi tar vare på fisken, bo og arbeidsforhold og sist, men ikke minst hvor stort miljøavtrykk vi har når vi fisker. Dette er nøkkelord som vi må ta med oss i planleggingen.»

Talen kan du i sin helhet lese i vedlegget under.

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.