Fiskarlaget Nyhetsarkiv

2019-09-13 13:40
På landsturné
Hanna i farta!
På landsturné
Tre av Fiskarlagets kvinnelige ansatte på kaia i Bergen
Foto: Gjert Dingsør

- Målet med turen er å lære om Fiskarlaget og å få diskutert mine arbeidsområder med medlemslagene slik at jeg kan gjøre best mulig jobb for organisasjonen, sier vår nye medarbeider Hanna Bakke-Jensen.

Hanna Bakke-Jensen startet å arbeide i Fiskarlaget i august, og denne uken har hun vært på en intensiv bli-kjent-turné til hele fire av våre medlemslag, i Tromsø, Ålesund, Måløy og Bergen.

- Besøksrunden går veldig bra hittil, rapporterte hun fredag morgen, på veg til møter med Fiskarlaget Vest i Bergen.

Hun har arbeidsoppgaver knyttet til organisasjonsutvikling, og også av den grunn er det viktig å knytte seg opp mot våre avdelinger rundt om i landet.

Fredag ettermiddag kom følgende melding: - Nå gleder jeg meg til å komme tilbake til kontoret for å kunne starte arbeidet med alle de gode ideene og tilbakemeldingene jeg har fått!

Her er en kort oppsummering av det Hanna har fått med seg denne uka:

Nord

- Mandag møtte jeg med Fiskarlaget Nord og Norges Råfisklag i Tromsø. Jeg deltok også på et Fiskerirettsseminar i regi av Råfisklaget, hvor Jon-Erik Henriksen holdt et innlegg om Fiskarlaget Nords tanker om kvotemeldingen. På møtet med Fiskarlaget Nord var hovedtemaene organisasjon og organisasjonsutvikling, og verving.

Bildetekst:

Daglig leder Jon-Erik Henriksen i Fiskarlaget Nord foredrar for Råfisklagets Fiskerettsseminar i Tromsø. Foto: Hanna Bakke-Jensen

Møre og Romsdal

- Tirsdag reiste jeg til Ålesund og møte med Møre og Romsdal Fiskarlag. Også der ble jeg tatt godt imot, og jeg fikk flere gode innspill både på hvordan organisasjonen bør utvikle seg, hvordan vi skal verve flere medlemmer og videre samarbeid om disse temaene.

Sogn og Fjordane og Vest

- Onsdag deltok jeg i styremøte i Sogn og Fjordane Fiskarlag, og torsdag var jeg sammen med dem på en yrkesmesse. Det var flott å få delta og møte ungdommer som er aktuelle for den spennende næringen vi arbeider i.

Bildetekst: To av tre fra Fiske og fangst VG2 i Måløy ble vervet som medlemmer. Den tredje var alt medlem. Ole Andreas Kupen, Erik Falkevik og Rasmus Sørenstam deltok alle på den maritime karrieredagen i Måløy. Foto: Hanna Bakke-Jensen

Fredagen er Hanna i Bergen for møter med Fiskarlaget Vest i Bergen, der også Sør-Norges Notfiskarlag er tema. Samtidig får hun møte en som er omtrent like ny som seg selv. Eirin Kongestøl Espeland startet i sommer i rådgiverstilling, og sammen med Britt Sæle Instebø arbeider hun med saker for Fiskarlaget Vest og Sør-Norges Notfiskarlag fra kontorene i Sildelagets bygg på kaia i Bergen.

Hanna arbeider også for å få til en prat med Fiskebåts avdeling i Bergen. 

Hanna Bakke Jensen sier hun har lagt en plan om å bruke besøksrunden til å bli kjent med medlemslagene, men også få deres innspill til verving og organisasjonsutvikling, organisasjonsprodukter med videre.

Hun skal også delta på årsmøtet til Nordland Fylkes Fiskarlag 19.-20. september. Dette vil bli det andre besøket til Nordland siden hun startet opp i Fiskarlaget. Hun var organisasjonens utsendte da skolefartøyet «Oscar Sund» ble døpt i Meløy i slutten av august.

Bildetekst: Ved Kannesteinen i Måløy/Vågsøy. Foto: Henriette Skaar

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.