Fiskarlaget Nyhetsarkiv

2019-08-20 14:55
- Et spennende messeområde
Aqua Nor 2019
- Et spennende messeområde
Kronprins Haakon og fiskeridirektøren ser på mens også fiskeriministeren blir hilst velkommen til de to nordligste fylkenes stand av Jonny Ingebrigtsen, fylkesråd for kompetanse i Finnmark.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Tirsdag åpnet fiskeriministeren Aqua Nor og kunne ønske velkommen til de nye utstillingsarealene i Trondheim. - Det nye messeområdet er kjempeflott, sier Fiskarlagets leder etter å ha sett seg om på messa.

Aqua Nor og Nor-Fishing arrangeres annet hvert år, og havbruksmessa arrangeres i år for 40. gang.

Til stedet under åpningen var også kronprins Haakon, som fikk en omvisning på messeområdet sammen med ministeren og styreleder i stiftelsen Nor-Fishing og fiskeridirektør Liv Holmefjord.

Hun fortalte under åpningen at det under forrige messe var om lag 27 000 besøkende fra 76 land.

– Åpent og flott

Kjell Ingebrigtsen sier at førsteinntrykket er at messeområdet og de nye hallene er flotte til formålet og at uteområdet er både åpent og inviterende for de som besøker messa.

Han rakk en kjapp rundtur på messeområdet før åpningsseremonien i dag.

– Mange av utstillerne har et bein i begge deler av næringen og det er derfor mye nyttig også for oss i Fiskarlaget å ta med også på Aqua Nor. I tillegg er messene i Trondheim, til liks med Arendalsuka, en politisk arena som det er nyttig for oss å være tilstede og ha dialog med våre folkevalgte og myndighetene, sier Kjell Ingebrigtsen.

Bildetekst: Det var smekk fullt da messa ble åpnet i formiddag.

Trondheim i verdenstoppen

Det er nærmere 700 utstillere fra hele verden som frem til fredag viser frem sine produkter og tjenester på messeområdet på Øya, samt ved kaiene på Skansen.

Messeområdet fremstår i helt ny drakt i år, og Aqua Nor får innvie de nye hallene som er bygd opp etter at fiskerimessa i fjor ble henvist til ulike teltløsninger som følge av ombyggingen. Messene i Trondheim regnes som de fremste i verden i sitt slag.

Bildetekst: Hanna Bakke-Jensen er en av de mange som besøker messa på åpninsgdagen. – Som ny i Fiskarlaget er det spennende å komme hit og få se det nye messeområdet, sier hun.

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.