Fiskarlaget Nyhetsarkiv

2020-11-17 10:00
Dødsfall: Harry Øvstedal
Bisettes tirsdag
Dødsfall: Harry Øvstedal
Harry Arvid Øvstedal fotografert under tariff-forhandlingene i Geiranger i 2011
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Det var med sorg at Mannskapsseksjonen mottok meldingen om at Harry Arvid Øvstedal (78) er død. Han døde søndag 8. november og bisettes fra Sør-Vågsøy kirke i Kinn kommune tirsdag 17. november.

Leder av Mannskapsseksjonen Jan Petter Børresen skriver følgende i et minneord:

«En dyktig og avholdt fisker og organisasjonsmann har gått bort. 

Fra Harry begynte som linefiske i 1974 har han vært et engasjert medlem av Norges Fiskarlag, både på lokallagsnivå, fylkeslagsnivå og på nasjonalt nivå gjennom Mannskapsseksjonen.

Harry var en sentral tillitsmann i Mannskapsseksjonen i årrekke. Han var fast representant i Mannskapsseksjonens Hovedforhandlingsutvalg i 19 år, fra 1993-2011. I perioden 1998 til 2011 var han fast representant i Mannskapsseksjonens Arbeidsutvalg og han var dessuten nestformann i Mannskapsseksjonen fra 2004 til 2011. 

Også i tiden etter at han ikke lengre hadde noen formelle tillitsverv, var han en god rådgiver for Mannskapsseksjonen. Han deltok blant annet under tarifforhandlingene i 2013 og 2016. 

Harry var ikke bare kunnskapsrik. Hans sterke side var evnen til å se en sak med andre menneskers øyne. Han så ikke bare hvor skoen måtte trykke, men også hvorfor. Denne egenskapen, kombinert med en lun humor, er viktig når utfordringer kan virke fastlåste. 

Selv om vi tar farvel med en avholdt kollega i dag, vil minnene om en varm og omtenksom venn leve videre.»


Under bisettelsen i Sør-Vågsøy kirke tirsdag klokken 12 vil Nils Myklebust dele sine minner om Harry med de fremmøtte.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.