Fiskarlaget Nyhetsarkiv

2019-11-19 08:00
Spennende konferanse
100 påmeldte
Spennende konferanse
Janita Arhaug presenterer programmet for den kommende konferansen på Gardermoen.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Rundt 100 deltagere er nå påmeldt konferansen «Fra industri til marin ingrediens». NCE Blue Legasea, Sjømat Norge og FHF står bak konferansen som arrangeres 20. november på Gardermoen.

Konferansen setter søkelys på den marine ingrediensindustrien, og ønsker særlig å belyse utfordringer og muligheter som finnes innenfor anvendelse av restråstoff.

Med et bredt sammensatt program vil det bli belyst hvordan den marine ingrediensindustrien fremstår i et miljøperspektiv, samt regelverk og helseeffekter av marint protein og marine oljer.

Deltagerne vil også få mer om tilgang til og utnyttelse av dagens og morgendagens råstoff globalt og nasjonalt.

Prosjektleder i NCE Blue Leagasea Janita Arhaug forteller at det blir programelement med forskere som leverer siste nytt, samt at hele bredden av industrien er godt representert. For eksempel vil Leif Kjetil Gjendemsjø fra Pharma Marine fortelle om samarbeid med norske fiskefartøy for å utnytte restråstoff.

Konferansen er åpen for alle, og passer spesielt godt for bedrifter innen marin næring, forskere, studenter og virkemiddelapparat.

Fredag kan du for øvrig også høre Janita Arhaug under årsmøtet til Møre og Romsdal Fiskarlag i Ålesund. Da skal hun sammen med fiskeri- og sjømatministeren belyse verdier og muligheter i restråstoff. Se omtale av årsmøtet her.

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.