Fiskarlaget Nyhetsarkiv

2014-02-05 00:00
Ny makrellrunde onsdag
Avtale Må på plass NÅ
image
NULL

- Alle parter bø ha interesse av å få på plass en makrellavtale for 2014. Når partene onsdag igjen er i dialog i London håper jeg at dette blir en avgjøende runde i en altfor langvarig prosess. Dette sier leder i Norges Fiskarlag Kjell Ingebrigtsen.

-Mitt håp for denne forhandlingsrunden er at motparten møter med forhandlingsvilje og forståelse av viktighet av å få på plass en avtale snarest. Dette har på mange måter vært fraværende fra motpartens side ved tidligere runder, mener lederen i Fiskarlaget.

Norges Fiskarlag har bedt norske myndigheter søke en løsning i den fastlåste saken, men ikke for enhver pris.

-Mer enn noen gang er det likevel viktig at Norge viser fasthet i forhandlingene, understreker Ingebrigtsen.

-Norske fiskeres tålmodighet og smertegrense har nå over lang tid blitt utfordret av Island og Færøyenes ensidige fastsettelse av kvoter, uttalte Kjell Ingebrigtsen foran forhandlingsmøtene i slutten av januar.

Makrellforhandlingene mellom EU, Island, Færøyene og Norge har i flere år vært preget av at Island og Færøyene krever økt kvoteandel og ensidig har fastsatt egne kvoter.

NULL

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.