Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
26.03.2015

Nytt navn og ny leder

FHL blir «Sjømat Norge»

Inger-Marie Sperre (43) fra Ålesund er valgt til ny styreleder i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL). Organisasjonen har i dag også endret navn til «Sjømat Norge».

Inger-Marie Sperre blir dermed FHLs fremste tilligsvalgte. Hun overtar etter Gunnar Domstein som har vært styreleder siden 2011. Sperre er jurist av utdanning og er til daglig administrende direktør i sjømatbedriften Brødrene Sperre AS i Møre og Romsdal.

Det var under generalforsamlingen i Bodø i dag at det nye styret for FHL ble valgt. Valgene var enstemmig.

Nytt navn

– FHL har under årets generalforsamling endret vedtektene slik at vi kan favne bredere og omfatte flere typer bedrifter som har virksomhet i sjømatnæringen. Dette er også noe man ønsker å signalisere i navnet på organisasjonen, sier kommunikasjonsdirektør Are Kvistad.

Selv om navneendringen fra FHL til Sjømat Norge er vedtatt formelt, vil organisasjonen bruke tiden fram til 1. juli for å gjennomføre praktiske endringer og informere om navneskiftet overfor omgivelsene.

Organisasjonen

Sjømat Norge er en landsomfattende næringspolitisk organisasjon for bedrifter innen fiskeindustrien, havbrukssektoren, fôrindustrien og marin ingrediensindustri. Organisasjonen har 480 medlemsbedrifter som omfatter nærmere 11 000 årsverk. Sjømat Norge er én av 19 landsforeninger tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).