Fiskarlaget Nyheter

22-10-2021
Det var en økning på 60 helårsfiskere i fjor. Over halvparten av disse var kvinner. Antall unge helårsfiskere har også økt hvert år siden 2014, viser Fiskeridirektoratets offisielle statistikk om fiskermanntallet for 2020.
22-10-2021
Årets kvalitetsfisker ble svært overrasket da han ankom fiskebruket på hjemplassen i Kjøllefjord. Reder og skipper Daniel Lauritzen på båten «Tinder» er kåret til Årets kvalitetsfisker for sitt arbeid med å levere fisk og kongekrabbe i verdensklasse.
21-10-2021
Norges Fiskarlag har nulltoleranse til alle former for trakassering. En rekke tiltak og virkemidler tas inn i arbeidet i organisasjonen og det er gjort et landsstyrevedtak med både kortsiktig og langsiktig horisont.
21-10-2021
Flere kvinner som arbeider i fiskeri har høsten 2021 stått fram med historier om seksuell trakassering og andre kritikkverdige forhold. Norges Fiskarlag har laget et informasjonsskriv med oversikt over hva lovverk og regelverk sier om trakassering.
19-10-2021
I november vil det i år på nytt bli holdt regionmøter i Trøndelag, slik tradisjonen har vært i mer enn 20 år. Møterekken holdes i år i en litt annen rekkefølge enn vanlig, men fremdeles er alle fiskere og andre interesserte invitert, sier daglig leder Marianne Sandstad i Fiskarlaget Midt 
19-10-2021
-Sakene som har kommet fram er ikke forenelig med den standarden vi legger til grunn for driften av vårt rederi. Dette skriver rederne bak «Stormhav» i forbindelse med kritikkverdige forhold på fartøyet.
18-10-2021
Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig avslått statens anke i en fiskerisak. Det betyr at frifinnelsesdommen fra Lagmannsretten står – og at Leif Ulriksen (71) nå får tilbake fangstverdi og erstatning på til sammen mer enn 900 000 kroner.
18-10-2021
Fortellingene om seksuell trakassering og uakseptabel behandling av kvinner i fiskerinæringen, gjør sterkt inntrykk. Budskapet fra Norges Fiskarlag er klart og ikke til å misforstå. Dette må det ryddes opp i, snarest. Vi vil og skal gå foran.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.