Fiskarlaget Nyheter

12-02-2021
Det BLIR etablert ny redningshelikopterbase i Tromsø og felles operasjon med Sysselmannens helikoptertjeneste. - Dette er en svært god avklaring og nyhet, sier lederen i Fiskarlaget.
12-02-2021
Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) viderefører påbudet som ble innførte i desember 2020 om bruk av akustiske sendere for å varsle og hindre at niser og andre sjøpattedyr skal bli fanget i garn. Næringsorganisasjonene er bedt om å bidra til i en evaluering etter sesongen.
11-02-2021
- Dette er en nødvendig tilpasning av forskriften som vi er veldig fornøyd med, sier lederen i Fiskarlaget. Torsdag ble det klart at det fra fredag denne uka blir lov å gå til en gjestehavn rett i nærheten mens fisker venter på sløying av dagens fangst.
10-02-2021
-Nesten alle som har levert fangst i 2020 kan søke om CO2-kompensasjon. Få har sendt søknad til nå og fristen er 28. februar. Det sier daglig leder Jan Skjærvø i Garantikassen for fiskere, som administrerer refusjonsordningen.
08-02-2021
- Vi er, statsminister, skuffet over at regjeringen i «Klimaplan for 2021-2030» foreslår en mangedobling av CO2- avgiften, samtidig som dagens refusjonsordning fases ut. Dette sa Fiskarlagets leder under dagens møte med Erna Solberg.
05-02-2021
Covid-19 hindret ikke gjennomføring av et helmaks digitalt møte mellom 45 kommende fiskere og sjøfolk fra Russland og Norge. Denne uka møttes ungdommer under utdanning til digital workshop for å løse miljøproblemer.
05-02-2021
Norges Fiskarlag påpekte på nytt visjonen om at den norske fiskeflåten skal være verdens mest miljøvennlige da vi denne uka deltok i Stortingets høring om Klimameldingen. Vi satte samtidig et stort spørsmålstegn ved mangedoblingen av CO2-avgiften.
05-02-2021
Det blir ikke innført garnbegrensninger i Lofotfisket, men myndighetene skjerper håndhevelsen av inn- og utmeldinger av bruk, og varsler reaksjon i form av overtredelsesgebyr i «Lofotreguleringen».

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.