Fiskarlaget Nyheter

2023-03-19 12:50:00
God stemning i Kabelvåg
Se bildekavalkade
God stemning i Kabelvåg
Skipper Tor Inge Nilsen på Ballstadværing gir tommel opp for messa og Fiskarlaget som har brukt et foto av fartøyet som ett av elementene på standen.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

-Alltid nyttig. Alltid trivelig. Og mange gode samtaler. Dette er Fiskarlagslederens korte oppsummering etter årets fiskerimesse i Kabelvåg. Et godt møtepunkt for oss i næringen, sier Kåre Heggebø.

Fiskerimessa Lofotfishing ble lørdag avsluttet etter tre hektiske dager i Kabelvåg i Lofoten.

Norges Fiskarlag stilte mannsterke med både tillitsvalgte, ansatte og våre tariffseksjoner på stand i Kong Øysteins Hall.

Begge de to utstillingshallene var smekk fulle, og Fiskarlagslederen liker det han fikk med seg i Kabelvåg.

-Ja, Lofotfishing er veldig bredt og godt sammensatt med utstillere som representerer de ulike delene av kystflåtens behov, sier Kåre Heggebø.

Fiskarlagslederen sier han forstår at messen er populær og er ikke overrasket over å høre at mange som ønsket å være utstiller ikke fikk delta på grunn av plassmangel. 

Fra Fiskarlagets stand

Det går godt rundt i Lofoten, også for lokale bedrifterGod stemning

Under årets messe gikk Heggebø sammen med de øvrige fra Fiskarlaget sine vakter på vår stand, samtidig som han selvfølgelig også har fått sett seg om på messeområdet. 

-Det er fint å møte folk, og å se at det gjøres avtaler og blir sett på nytt og forbedret utstyr hos de ulike leverandørene. Det er skikkelig god stemning å spore, påpeker han.

Samtidig legger han merke til at besøket til årets messe var noe lavere enn hva arrangøren kunne ønsket seg.

-Både vi fra organisasjonene og andre utstillerne ønsket jo oss stinn brakke. Hele tiden, sier den erfarne fiskeren – og mener naturkreftene er en hovedforklaring når det gjelder besøkstall.

Fisket pågikk gjennom hele uka. Her et øyeblikksbilde fra Ureteigen mellom Ballstad og Henningsvær tirsdag, der Tor Inge Nilsen er i ferd med å få redskap og fangst ombord i Ballstadværing.

-Det går ikke an å finne et perfekt messetidspunkt for en næring som vår. Værforholdene avgjør mye. Slik det har vært i vinter må våre kolleger som deltar i skreifisket bare drive på når det er mulig. Folk må prioritere fisket når det er vær. Vi kan bare tilrettelegge. Det er likevel naturkreftene som bestemmer, sier han er likevel veldig fornøyd med alle de gode tilbakemeldingene han har fått i løpet av dagene i Lofoten.

På vårt Fiskarmøte torsdag delte blant annet Sildelagets Roar Bjånesøy interessante tall og bilder for hvordan prisene og fangstområdene for NVG har endret seg de siste årene.-Ja, jeg er oppriktig glad for å treffe så mange positive medlemmer og yrkesbrødre.  De jeg har snakket med er både konstruktive og positive. Det er mange god-ord å få for det arbeidet vi gjør, og jeg har fått mange både kortsiktige og langsiktige innspill fra de jeg har snakket med, forteller han.Ikke overraskede tar mange opp Lofotreguleringene. Fiskerne er også fornøyd med at det nå tas nye avklarende steg i saken om sporing og rapportering for flåten.

-Det arbeidet vi har gjort legges merke til. Det er også fint at vi sammen med Kystfiskarlaget kunne gå ut i en felles uttalelse etter møtet som ble holdt av Fiskeridirektoratet om saken i Nyvågar på torsdag, påpeker han. 

Et bilde fra møtet om ERS i Nygvågar, der Silje Helene Nilsen fra Fiskeribladet får sitt foto av Roger Hansen, Frank Bakke-Jensen, Kåre Heggebø og Hanna Arctander.


Unik messe

Kåre Heggebø beskriver Lofotfishing som en unik arena.

-Det er alltid nyttig og viktig å komme så tett på hverdagen i vår næring som mulig. Det får vi i Lofoten - og uten filter. Her foregår fisket rett utenfor «stuedøra» og vi møter yrkesutøvere mens de har sjøstøvlene på. Det gjør at det er spesielt viktig for oss å være så tett på aktiviteten i næringen som her, avslutter Kåre Heggbø.Mens messen ble rigget ned lørdag ettermiddag gikk arbeidet for fullt i ulike deler av næringen. Fiskarlagets infoleder tok dette bildet av Elise Kristiansen på kaia i Henningsvær i det hennes langtransport ble lastet opp med fiskehoder. Lasten er nok når dette skrives allerede ankommet sjøvegen med ferja fra Moskenes til Værøy.  

Det kommer mer


Den kommende uka vil vi komme med flere oppslag med stoff fra messedagene. Blant annet omtale av et møte våre to medarbeidere hadde knyttet til miljøarbeid.

På dette bildet serverer vi øyeblikket da benken disse fire damene stod på brøt sammen og knakk. Møtet var derimot i balanse, og rapporten kommer altså i løpet av de neste dagene. På bildet ser du Marit Hiim Haugseth fra Fiskarlaget sammen med Kjersti Busch (Salt), Maria Pettersvik Arvnes (Fiskarlaget) og Hilde Rødås Johnsen i Salt.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.