Fiskarlaget Nyheter

2022-09-16 10:00:00
– Ekstreme mengder søppel
Ryddeaksjon i Hardangerfjorden
– Ekstreme mengder søppel
Noe av fangsten etter timene i Ølve ved Hardangerfjorden
Foto: Eirin Kongestøl Espeland, Fiskarlaget Vest

Torsdag deltok Norges Fiskarlag på verdens største ryddeaksjon – Rein Hardangerfjord – sammen med resten av sjømatnæringen. Rådgiver Eirin Kongestøl Espeland i Fiskarlaget Vest rapporterer om funn av ekstreme mengder søppel i sjømat-teamets ryddesone.

Det er Hold Norge Rent som står bak Strandryddeuka 2022, og det har vært stor aktivitet med hundrevis av registrerte ryddeaksjoner så langt i aksjonsuka, som pågår til og med søndag 18. september.

  • Du kan fremdeles delta i Strandryddeuka – registrer deg og ditt ryddeprosjekt her.

Vi var i alt 25 som deltok ved Ølve.

Strandryddeukas største ryddeaksjon foregikk i Hardangerfjorden torsdag – Rein Hardangerfjord – med mer enn 3000 registrerte frivillige deltakere. Representanter fra store deler av sjømatnæringen stilte opp og gjorde en god ryddeinnsats på sin tildelte ryddesone ved Ølve. Hele 1,4 tonn med plast og annet søppel ble tatt opp og fjernet. 

Rådgiver Eirin Kongestøl Espeland i Fiskarlaget Vest rapporterer om funn av ekstreme mengder søppel i sjømat-teamets ryddesone. 

– Plassen me var tildelt for rydding bar preg av å aldri ha vore rydda. Avfallet var blitt ein del av vegetasjonen. Det var ein del avkapp av tau og fiskebruk tett opp mot stranda, men og mykje husholdningsavfall. 

Inngrodd tauverk funnet i ryddesonen ved Ølve.

  • Det innrapporterte resultatet fra denne ryddeaksjonen kan ses her: ryddenorge.no  

De som deltok i Hardanger torsdag foruten Norges Fiskarlag var Fiskebåt, Pelagisk forening, Norges Sildesalgslag, Norges Råfisklag, Sjømat Norge, Sjømatbedriftene, FHF og Norsk Industri.

Norges Fiskarlag har laget en handlingsplan for hvordan vi skal jobbe med marint avfall-problematikken.

  • Du kan lese denne her 

Var i Bodø på onsdag

Onsdag ryddet vi Teistholmen i Kvænnvær ved Bodø sammen med fiskeri- og havministeren og kolleger fra Fram Seafood.

Også der var fangsten betydelig.

Les hele omtalen fra ryddingen på holmen her.

Holmen har trolig i liten grad væørt ryddet tidligere og det ble funnet mange plastkanner, plastflasker, tauverk og blåser.

Litt av fangsten fra Teistholmen (over).

Avfallet ble tatt ombord i "Henry J." eid av Joachim Joakimsen

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.