Fiskarlaget Nyheter

2022-05-03 12:50:00
Varsel fra Equinor
Arbeid på Johan Castberg
Varsel fra Equinor
Oversiktskartet (bildet t.v.) viser den nordlige delen av Norskehavet og Barentshavet sørvest inkludert Johan Castberg feltet og traseen for fiberoptisk kabel ut fra Melkøya.
Ill: Equinor/Fiskarlaget

Equinor informerer om at det fra mai til oktober vil bli marine aktiviteter på Johan Castberg-feltet. Dette vil både gjelde rørledninger og området ved selve produksjonsstedet.

Det blir stor aktivitet knyttet til Johan Castbergfeltet i Barentshavet det neste halvåret. Fra mai til oktober skal det installeres strøm- og kontrollkabler, fleksible rørledninger, kabler for reservoarovervåkning og store rørsløyfer.

Equinor opplyser at også tidligere installerte rørledninger, rørsløyfer og undervannsutstyr skal kobles sammen. 

Etter sommeren skal det installeres noe stein som beskyttelse av utstyr og rørledninger. Equinor opplyser at det vil bli en vaktbåt knyttet til arbeidet for å overvåke området og for å unngå at noen hekter seg fast i infrastruktur på havbunnen.Planlagte aktiviteter er oppsummert i tabellen nedenfor. Totalt er det planlagt ca. 700 fartøysdøgn med marine aktiviteter i 2022.

Installasjonsaktivitetene er værbetinget og selskapet tar forbehold med hensyn til skissert tidsperiode.

Selskapet viser til at det er forbud mot oppankring og fiske med bunnredskaper i en radius på 500 meter fra ytterkantene av havbunnsrammene på Johan Castberg. 

Bunnstrukturene og kablene mellom havbunnsrammene er ubeskyttet og ikke overtrålbare.


Eventuelle spørsmål kan rettes til Equinor Marin/havovervåkning på e-post eller telefon:

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.