Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
29.04.2022

Møtte SV om havvind

Delte tydelige forventninger

-Vi trenger mer kunnskap – og fiskeri må ha forkjørsrett. Dette er de klare og tydelige forventningene Fiskarlaget har til havvind, og som også ble delt med SV da vår generalsekretær møtte partiets miljøpolitiske utvalg.

Norges Fiskarlags generalsekretær Sverre Johansen har møtt miljøpolitisk utvalg i SV og SVs to representanter i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Møtet ble holdt på Runde på Sunnmøre og hovedtema var havvind og vilkår for sameksistens med fiskerinæringa.

Partiets egen problemstilling ble satt opp med følgende spørsmål: Korleis kan vi unngå at havvind kjem i konflikt med fiskeriinteresser og livet i havet?

Fiskarlaget var invitert til å dele våre standpunkt og forventninger til politikerne om havvind, og Sverre Johansen sier det er nyttig å ha dialog om denne typen omfattende tema i en slik ramme som SV la opp til.

-Det er mange som har store ambisjoner for utbygging av havvind i norske havområder. Samtidig ser vi fra fiskerinæringa at havvind representerer en stor potensiell arealkonflikt. Det er derfor viktig at vi sikrer et godt kunnskapsgrunnlag før vi går i gang med konsekvensutredninger og utbygginger. Det er også helt avgjørende at viktige gytefelt og fiskefelt skjermes fra havvindutbygging. Jeg opplever at dette er synspunkter som SV har stor forståelse for, sier generalsekretær Sverre Johansen i sin oppsummering av møtet.

Fra venstre: Nils Roar Hareide (Runde miljøsenter og Havforskingsinstituttet), Ingrid Opedal (medlem i arbeidsutvalet i Miljøpolitisk utval i SV), Sverre Johansen (Generalsekretær i Norges Fiskarlag), – og Lars Haltbrekken (SV) og Birgit Oline Kjerstad (SV), som begge er i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget.