Fiskarlaget Nyheter

2022-04-22 08:10:00
Fiskerne lider
Økt areal til oppdrett
Fiskerne lider
Eksempel på lokaliteter med fortøyninger som strekker seg tvers over fjorden. Kartutsnittet er hentet fra Fiskeridirektoratets kartløsning
ILL: Fiskeridirektoratet

Norge står for den største økningen i totalareal som benyttes ved hver oppdrettslokalitet de siste 15 årene. Dette viser en undersøkelse Havforskningsinstituttet har deltatt i. Saken har skapt debatt, og her kan du lese et innspill fra Nordland Fylkes Fiskarlag om saken.

Nordland Fylkes Fiskarlag skriver i sitt debattinnlegg at fylkeslaget er glad for at arealbeslaget fra oppdrettsnæringa kommer på dagsorden, men både fiskeforbudssone og fortøyningsareal utgjør mye større areal enn kun den flytende delen Havforskningsinstituttet har sett på.

Oppdrettsnæringa er ei stor og viktig næring med høy verdiskapning, men det store arealbeslaget til næringa går på bekostning av andre næringer, og spesielt fiskerinæringa, som er avhengig av rent hav, gytesuksess og tilgang på fiskefelt for å overleve.  

  • Les hele det aktuelle avisinnlegget fra Fylkesfiskarlaget i den vedlagte pdf-en.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.