Fiskarlaget Nyheter

2022-01-12 12:55:00
Avslutter søket
-Vi forventer nye søk
Avslutter søket
-Vi forventer at søket etter Reidar Nilsen ikke avsluttes, sier leder Kåre Heggebø. Bildet er tatt på hjemstedet Hasvik.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Politiet i Finnmark har informert de pårørende i Hasvik om at søket etter savnede Reidar Nilsen innstilles. -Fiskarlaget forstår beslutningen, og forventer samtidig nye søk når været bedres, sier leder Kåre Heggebø.

-Vi har dessverre kommet til den vanskelige beslutningen å måtte avslutte søket etter den savnede Reidar Nilsen. Politiet og redningsmannskap har siden forliset lagt ned store ressurser for å finne den savnede for å kunne gi et svar og en grav til de pårørende. Søksforholdene er svært krevende og med værutsiktene framover vil det ikke la seg gjøre å fortsette søket, uten risiko for letemannskap, opplyser jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i en pressemelding onsdag morgen.

Politiet i Finnmark opplyser at de har benyttet seg av alle de ressurser de har tilgjengelig. Det vises til at det er gjennomført strandsøk fra Sandvikodden til Kvalvika, og at 330-skvadronen har søkt med Sea King redningshelikopter i et stort område fra Sandfjord til Omgang.

Det er også gjort søk med ROV-undervannsrobot i området hvor den omkomne Remi Andre Nilsen ble funnet, samt dronesøk i områdene som ikke har vært tilgjengelig til fots eller lot seg søke med helikopter.  Søksområdene har vært prioritert med bakgrunn av funn fra forliset, kunnskap fra lokalbefolkningen, og driftsberegninger.

-Til tross for dette har søket ikke gitt resultat, og politiet har derfor kommet til den beslutning om å avslutte det aktive søket. Det er en tung beslutning å ta, men det er et stort havområde og de aktuelle søksområdene er nå gjennomsøkt. Dersom det skulle framkomme nye opplysninger som kan knyttes til forliset vil søket kunne gjenopptas, skriver politiet – som også takker alle som har bidratt i letingen.

Politiet opplyser at de vil etterforske forliset parallelt med Statens Havarikommisjon, for å finne svar på hvorfor båten forliste.

Forventer ny leting

Fra Norges Fiskarlags side forventes det at søket gjenopptas.

-Vi har respekt og forståelse for at politiet stopper letingen av hensyn til blant annet sikkerheten for mannskaper som skal delta i søket etter Reidar Nilsen. Samtidig forventer vi at søket gjenopptas når det er forsvarlig. Det sier leder Kåre Heggebø i Norges Fiskarlag.

-Reidar var den første til å heve stemmen og være tydelig på vegne av de etterlatte i tilsvarende situasjoner som hans egen familie nå er i. Derfor er det både lett og samtidig tungt å måtte si det samme på hans vegne, sier Heggebø.

Kåre Heggebø sier han har en klar forventning til at det er ordet «utsetter letingen» og ikke avslutter eller innstiller som brukes i denne tragiske hendelsen.

- Som yrkesutøvere på havet ta vi hver eneste dag risiko for å skape verdier. Vi må ha en forventning om at storsamfunnet verdsetter det arbeidet vi gjør, også når ulykken rammer, sier Kåre Heggebø.

  • Reidar Nilsen var leder i Norges Fiskarlag fra 2001 til 2013.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.