Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
16.08.2021

Full gass for Sverre

Startet mandag

Sverre Johansen har mandag sin første dag på jobb som generalsekretær i organisasjonen. Det blir ingen myk oppstart for den nye toppsjefen.

Sverre Johansen møtte mandag kollegiet ved hovedkontoret for første gang.

Samtidig møtes også kollegiet i Fiskarlaget for første gang på svært lenge, siden administrasjonen i lange perioder har hatt hjemmekontor under pandemien. Møtepunktet er Stokkøya på Fosen et par timers kjøring fra Trondheim, der uka starter med et todagers høstseminar.

-Jeg har sett frem til å starte opp, sier 43-åringen som alt første uka får god bruk for kompetansen sin.

Etter de to dagene med høstplanlegging i administrasjonen går nemlig turen til Arendal, der Sverre skal ha en aktiv rolle i fiskeriorganisasjonenes markering under Arendalsuka kommende torsdag.

En rekke av organisasjonene, samt alle salgslagene (se lenke til omtale) markerer seg med politisk debatt og diskusjon hele torsdag 19. august.

Sverre Johansen skal både lede en sekvens og delta med innlegg i en annen.

Han har derfor måttet bruke litt tid på forberedelser de siste dagene, men vi tørr anta at en del av stoffet alt er på plass, gitt at han de siste årene har ledet avdeling for handel og industri i bransjeorganisasjonen Sjømat Norge.

-Vi samler oss i «Sjømatteltet» for å markere vår rolle og snakke vår sak inn i valgkampen. Det er artig å få delta allerede første uka i et så viktig arrangement for å markere oss og gjøre vår stemme hørt, sier han.

-Kunnskapsrik

-Den nye generalsekretæren har en bakgrunn som gjør at han har erfaring med å ta viktige beslutninger. Jeg ikke bare forventer at vi får inn en ny kunnskapsrik person – jeg vet det, sier styreleder Kjell Ingebrigtsen.

Han har hatt relasjon til den nye generalsekretæren over mange år og har samartbeidet om mange saker.

-Sverre har vist at han har blikk for en samledende tilnærming og helhetlig tenkning. Under hans ledelse tror jeg derfor Norges Fiskarlag vil fortsette å være den fremste premissleverandøren innen norsk fiskerinæring, sier Ingebrigtsen.

Sammen hele uka

De to topplederne i organisasjonen deltar både på Stokkøya og i Arendal.

Kjell Ingebrigtsen skal for sin del bidra i bolken om likestilling i næringen som ledes av Hanna Bakke-Jensen.

Sverre Johansen leder programbolken om marked, samt at han deltar med en innledning når temaet er klima.

Alle er invitert

DU er velkommen til å følge programmet i Arendal live i Sjømatteltet eller live på nett. Hele dagsarrangementet sendes og legges ut på vår nettside/facebookside.

Lenke til arrangementet kommer torsdag morgen.