Fiskarlaget Nyheter

2021-04-28 08:10
Velferden lukker
Lofotsesongen slutt
Velferden lukker
Vidar Lysvold er velferdsvert i Henningsvær. I tillegg til å sørge for servering og tilrettelegging for fiskerne er han også en dyktig fotograf, noe han deler med de besøkende på velferden.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Velferdssesongen i Lofoten er over, og de tre velferdsstasjonene lukker derfor ned. Det øvrige velferdstilbudet opprettholdes i tråd med informasjonen du finner på vår nettside.

Norges Fiskarlag har drevet tre stasjoner i Lofoten under skreisesongen 2021. Dette er stasjonene i Henningsvær, Sund og Fredvang.

Alle tre stasjonene melder om gode besøkstall i år. Henningsvær har i snitt hatt 20 besøkende hver dag, Sund har hatt 450 besøkende totalt og Fredvang har hatt 10–15 besøkende i snitt daglig. På stasjonene har fiskerne fått vaske klær, slappet av, sett TV, lest aviser og hatt tilgang til matservering.

Stasjonene i Lofoten holder åpent under Lofotfisket, fra slutten av februar til midten av april.

Norges Fiskarlags drift av velferdsstasjonene langs kysten er et samfunnsoppdrag organisasjonen utfører på mandat fra Stortinget. Norges Fiskarlags velferdsstasjoner ligger hovedsakelig langs kysten fra Lofoten til Øst-Finnmark. I tillegg drifter organisasjoner to stasjoner i Sør-Norge.

Se hele oversikten over Norges Fiskarlags velferdsstasjoner i denne lenken. I oversikten kan du gå inn på den enkelte stasjonen og finne åpningstider, kontaktinfo med videre.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.