Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
17.12.2020

Trygve Myrvang til Nord

Inn i vikariat

Trygve Myrvang skal fra 1. februar 2021 bistå Fiskarlaget Nord i forbindelse med at Eli Kristine Lund skal ut i foreldrepermisjon.

Styreleder Roger Hansen uttaler at det for Fiskarlaget Nord har vært ønskelig å få på plass en løsning med Myrvang. I en pressemelding vises det til at den tidligere administrerende direktøren i Norges Råfisklag har en unik erfaring og kompetanse og hentes inn for å styrke Nord innenfor felt laget prioriterer og hvor laget er opptatt av å levere best mulig i kommende periode. 

Myrvang er forespeilet å bli spesielt involvert i oppfølgingen av årsmøtevedtaket i organisasjonssaken, oppfølging av kvotemeldinga, herunder diskusjoner om tilbakefall av strukturkvoter, samt kysttorskvern, sertifiseringsordninger og markedsadgang.

Trygve Myrvang er i dialog med administrasjon i Nord, for å bli oppdatert og mer inngående kjent med Nords perspektiver. 

Det vises til at Myrvang har et stort hjerte for den norske kystfiskeflåten, og at han derfor mener det er viktig å slutte seg til Fiskarlaget Nords ambisjon om å jobbe for å sikre og styrke kystfiskernes organisasjonsalternativ. Han understreker i pressemeldingen at det nødvendigvis er sammenheng mellom å være effektivt organisert og den forventning en næringsutøver kan ha om å bli hørt i diskusjoner om rammevilkår.

Både styret og administrasjon i Nord ser frem til godt samarbeid med Myrvang, meldes det i pressemeldingen som er sendt ut fra daglig leder Jon-Erik Henriksen.