Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
30.10.2020

Faste lokallagsmøter

Nordland

Nordland Fylkes Fiskarlag har nå etablert et nytt konsept med faste månedlige kontaktmøter med lokallagene. I tråd med samfunnsutviklingen ellers under korona, så holdes møtene på videokonferanse.

Nordland Fylkes Fiskarlag rapporterer denne uken om at de nå innfører en ny møterutine mellom de ulike organisasjonsleddene.Det nye møtekonseptet holdes månedlig.

Det første digitale møtet mellom styreleder, daglig leder og styrelederene i lokallagene ble holdt tidligere denne uken.

-Oppmøtet og tilbakemeldingene viser at det ikke alltid er like lett å samle fiskere på ett og samme tidspunkt. Noen var på fiske, noen hadde girhavari, alt er slik som det skal være blant aktive tillitsvalgte i Nordland, melder daglig leder Hans Fredrik Sørdal.

Han er likevel godt fornøyd med at ni ulike organisasjonsledd fikk møtt hverandre. De som deltok var representanter fra Sortland, Andøy, Steigen og Hamarøy, Vestvågøy, Lurøy, Vågan og Bodø i tillegg til styreleder og administrasjonen. 

Agendaen for møte var å etablere rutiner for det nye tiltaket og avklare møtefrekvensen.

– Det var et møte som viser variasjonen i fylket vårt, det er en god arena for å kunne belyse utfordringer lokalt, som i stor grad er lik for alle lagene, sa lokallagsleder i Lurøy Børre Johannessen. 

Han peker på at det er nyttig for alle å kjenne til noe av det som skjer i de andre lokallagene. 

Lokallagslederne var enige om at dette er et tiltak som gjør avstanden mellom lokallagene og fylkeslaget vesentlig kortere.  

-Dette er en utrolig viktig arena for å skape enda bedre dialog mellom styret i Nordland og de lokale styrene i Nordland, sier han.

Daglig leder i Nordland Fylkes Fiskarlag er tydelig på hvorfor dette er viktig og gevinsten av dette over tid. 

-Det viktigste i et demokratisk styre er at alle opplever at deres bidrag er ønsket, at det blir med i vurderingene som gjøres og at de i etterkant kan se hvordan dette er tatt med i de vurderinger og avgjørelser som blir stående. Alle meninger er viktig for å få et best mulig grunnlag fram til styrets vedtak, avslutter Hans Fredrik Sørdal.

Praktisk, men ikke fysisk: Slik har vi blitt vant til å se hverandre det siste halvåret. Det er praktisk, men mange av oss savner å møtes. Imidlertid er det effektivt å møtes på Teams og denne effekten skal nå utnyttes i Nordland.