Fiskarlaget Nyheter

2020-10-22 12:05
Brudd i forhandlingene
PRM: Båteierseksjonen
Brudd i forhandlingene
Båteierseksjonens forhandlingsutvalg fotografert mandag formiddag denne uka
Foto: Båteierseksjonen

Båteierseksjonen valgte onsdag å bryte forhandlingene om fiskerioverenskomsten med Mannskapsseksjonen etter å ha gjennomført forhandlinger i to dager.

Pressemelding fra Båteierseksjonen, torsdag 22. oktober

Båteierseksjonen valgte i går å bryte forhandlingene med Mannskapsseksjonen etter å ha gjennomført forhandlinger i to dager.

Vårt mål var å få på plass revideringer i tariffavtalen for å sikre at avtaleverket er oppdatert og i samsvar med utviklingen i flåten og rammebetingelsene i næringa.

Båteierseksjonens forhandlingsutvalg var langt på vei villig til å imøtekomme Mannskapsseksjonen i mange av deres krav, men opplevde ingen forhandlingsvilje når det kom til de viktige krav vi hadde fremmet når det gjaldt Pensjonstrygd for sjømenn og forbedret tariff for «paragrafbåter».

Stemningen i forhandlingsutvalgene har til tross for dette vært god.

Prosessen videre vil fra Båteierseksjonens side være å begjære noen saker inn til mekling/voldgiftsbehandling i henhold til Hovedoverenskomsten mellom partene, i håp om å få større gjennomslag for tilpasning av avtaleverket til den faktiske utviklingen i flåten.

Dagens avtale er gjeldende inntil videre.

For ytterligere opplysninger kontakt Båteierseksjonen på epost geir@osvaldson.no, eller geir.kroknes@fiskarlaget.no

I vedlegget (under) fremkommer i tillegg til denne pressemeldingen også seksjonens generelle krav på flere punkter.

Cookies Personvern

Design/utvikling: Luculentus as

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.