Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
13.08.2020

Om vanntette dører

Fra Sjøfartsdirektoratet

Sjøfartsdirektoratet har kommet med en presisering av regelverket for vanntette dører for fartøy med lengde over 45 meter.

I «veiledning om vanntette dører om bord på fiskefartøy med lengde (L) på 45 meter og derover» tydeliggjøres det fra Sjøfartsdirektoratet hvordan de vil håndheve kravene om vanntette dører som er montert i vanntette skott, og som må kunne forventes brukt til gjennomgang under normal drift av fartøyet.

Krav til vanntette skyvedører gjelder fiskefartøy med lengde (L) på 45 meter og derover, hvor dørtersklene er lavere enn dypeste driftsvannlinje. Krav til vanntette dører skal tilfredsstilles uavhengig av om fartøyet er klasset eller ikke.

Det presiseres fra Sjøfartsdirektoratet at de ikke kommer til å kreve at det gjøres endringer på fartøy som er bygget (se definisjonen av nytt fartøy i forskrift 13. juni 2000 nr. 660 om konstruksjon, utstyr, drift og besiktelser for fiske- og fangstfartøy med største lengde på 15 meter og derover) før rundskrivet ble publisert i slutten av juni 2020.

Se hele rundskrivet hos Sjøfartsdirektoratet.