Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
17.04.2020

Meld ut redskapen!

Info til Lofotfiskere

Mange fiskere har ikke meldt ut redskaper som er satt og meldt inn under Lofotfisket. Fiskeridirektoratet har så langt ringt 200 fiskere og ber nå alle andre som ikke har aktive redskaper om å melde ut sitt bruk.

Det er fremdeles fiske etter skrei i Lofoten, men frustrasjonen er stor over fiskere som ikke melder ut redskapene sine når de er ferdig med fisket. De kan dermed hindre andre i å sette redskapene på ledige felt, melder Fiskeridirektoratet fredag ettermiddag.

Fiskeridirektoratet region Nordland og Fiskeridirektoratets Sjøtjeneste har i år ringt over 200 fiskere for å få de til å melde ut redskap som ikke lenger står i sjøen, men som likevel er registrert som i fiske.

Skal melde inn – og ut

– Alle skal melde inn faststående redskap som garn og line til Kystvaktens bruksvaktsentral når de fisker i Lofoten i skreisesongen. Men mange unnlater å melde ut redskapene når de er ferdige med fisket slik at kartene som blir brukt for å vise hvilke redskap som står hvor blir feil. Dette skaper stor frustrasjon blant de fiskerne som fremdeles fisker, sier førsteinspektør Trond L. Blom i Fiskeridirektoratet region Nordland.

Respekt for andre

Blom oppfordrer derfor de fiskerne som ikke har meldt ut redskap om å gjøre dette umiddelbart og på den måten vise respekt og solidaritet med sine yrkesbrødre.

– Det beste er om fiskerne selv sjekker om de har meldt ut redskapen sin så slipper vi å bruke unødige ressurser på den jobben, sier Blom.