Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
07.09.2022

Ny organisering

Fra 1. oktober

Nasjonale divisjoner overtar for regioninndelingen i Fiskeridirektoratet. Den nye ordningen innføres fra 1. oktober. Alle nåværende kontor skal beholdes, melder direktoratet.

Fiskeridirektoratet går fra å ha et hovedkontor i Bergen og fem regioner, til to nasjonale divisjoner. Divisjonene er delt mellom forvaltningsoppgaver og kontroll- og tilsynsoppgaver.

Se det nye organisasjonskartet i Fiskeridirektoratet. (lenke)

Fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen peker på fordeler med den nye organiseringen.

– Vi har lyttet til de ansatte, næringene og organisasjonene. Med den nye organiseringen sikrer vi likebehandling fra nord til sør uten kunstige geografiske skiller, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen.

Fiskeridirektøren beskriver løsningen som fremtidsrettet og noe som ruster etaten for teknologisk innovasjon og bedre digitale løsninger for brukerne.

Midlertidige ledere

-Avgjørelsen om geografisk plassering av lederstillinger er nå til politisk behandling. Her vet vi ikke svaret enda, sier Bakke-Jensen.

Derfor er det nå pekt ut en rekke midlertidige ledere, melder Fiskeridirektoratet i sin egenomtale av saken.

I alt 24 ledere er kostituert for å ivareta driften av direktoratets oppgaver inntil beslutningen er klar.

Viderefører alle kontorene

Direktoratet viderefører sine 20 kontorer langs hele kysten fra Vadsø i nord til Fredrikstad i sør.

-Bemanningen langs kysten består, og ingen ansatte skal måtte flytte. Det har vært et bærende prinsipp for oss i denne prosessen, sier Frank Bakke-Jensen.

Kontorene med flest ansatte er fortsatt Tromsø, Bodø, Ålesund, Måløy, Bergen og Egersund.

Fiskeridirektoratet har også kontorer i Vadsø, Båtsfjord, Honningsvåg, Hammerfest, Finnsnes, Sortland, Svolvær, Leknes, Sandnessjøen, Rørvik, Trondheim, Kristiansund, Kopervik og Fredrikstad.