Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
20.01.2014

Ny fiskeriutsending

Sjømatrådets nye mann til Asia

Sjømatrådet har ansatt Jon Erik Steenslid (bildet) som ny fiskeriutsending til Søøst-Asia. Han starter i jobben 1. april, og skal ha tilhold i Singapore fra 1. juli.

Søøst-Asia er regionen med sterkest eksportvekst i fjor. Steenslid overtar etter Christian Chramer, som returnerer til Tromsø og stillingen som kommunikasjonsdirektø i Norges sjømatråd, melder Sjømatrådet på sitt nettsted.

– Jeg har et sterkt engasjement for sjømatnæringen, identifiserer meg med den og kjenner den som en framtidsrettet næring. Nå får jeg mulighet til å jobbe med norsk sjømat i en region med sterk vekst og høyt sjømatkonsum, hvilket gir et enormt potensial for norsk sjømat, sier Jon Erik Stenslid.

Steenslid har bakgrunn fra eksportmarkedsføing med spesialisering mot fiskeindustrien ved Høgskolen i Ålesund. Han har også deltatt på Innovasjon Norges og Handelshøyskolen i Bergens kompetanseprogram «Markedskompetanse for norsk sjømatnæring».

De siste årene har Steenslid vært rådgiver og partner i bedriftsrådgivningselskapet Segel, som har spesialkompetanse innenfor strategi- og forretningsutvikling, internasjonalisering, markedsføing innovasjon og prosjektledelse. Her har Steenslid ledet selskapets marine avdeling, og ledet en rekke prosjekter innenfor produkt- og markedsutvikling og internasjonalisering. Tidligere har Steenslid jobbet som daglig leder i Emy Fish og Seaco.

– Jeg har allsidig erfaring fra sjømatnæringen, fra fangst og behandling av råvarene til salg og eksport av ferdige produkt og merkevarer internasjonalt. Dermed har jeg både en kunnskap om og en forståelse for sjømatnæringen som jeg tror kommer godt med i jobben som utsending, sier Steenslid.

– Med Jon Erik Steenslid har vi fått en fiskeriutsending som kjenner bransjen svært godt. Hans erfaring som rådgiver for prosjekter innenfor internasjonalisering og markedsutvikling vil gjøe ham til en god strategisk sparringspartner for sjømataktøer i regionen, sier HR-direktø Rigmor Abel i Norges sjømatråd om nyansettelsen.