Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
13.03.2020

Ny fiskeriminister på plass

Odd Emil Ingebrigtsen

Bodøværingen Odd Emil Ingebrigtsen (H) ble i dag i statsråd utnevnt til ny fiskeriminister. Norges Fiskarlag ønsker den nye ministeren velkommen!

Odd Emil Ingebrigtsen (55) kommer fra stillingen som statssekretær for olje- og energiminister Tina Bru, en stilling han har hatt siden januar i år.

Bodøværingen og Høyremannen Odd Emil Ingebrigtsen har i mange år vært bystyrerepresentant for Høyre i Bodø, og leder av Bodø Høyre på 1980-tallet. Han jobbet som direktør for Bodøregionens Utviklingsselskap AS frem til 2018, og deretter som administrerende direktør i Indre Salten Energi (ISE), før han ble statssekretær.

– Vi ser fram til samarbeidet med den nye ministeren. Næringen vår har et enormt potensiale som bare kan utløses gjennom gode rammebetingelser, så det er viktig at vi nå får en handlekraftig minister slik at den usikkerheten som råder knyttet til Stortingets behandling av kvotemeldingen faller på plass, sier leder i Norges Fiskarlag Kjell Ingebrigtsen.

– Et klokt utgangspunkt for den nye statsråden vil være å sette seg grundig inn i hva et enstemmig landsmøte i Norges Fiskarlag har gitt som tilrådning. Selv om saken nå ligger i Stortinget forutsetter jeg at den nye ministeren blir delaktig i sluttføringen av behandlingen, sier Kjell Ingebrigtsen. 

Bodøværingen Kjell Ingebritsen legger heller ikke skjul på at det lover godt med enda en Bodøværing inn i næringen. 

– Som Bodøværing må jeg meg også å glede meg over at det nok en gang er en minister fra denne byen. Det lover godt!