Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
18.08.2014

Møt Kjell på messen

Vi er på stand D-331

Fiskarlaget vil rette oppmerksomheten mot rekruttering, innovasjon og muligheter i næringen under Nor-Fishing. Messen er en av verdens støste markedsarenaer for sjømat-teknologi. Nor-Fishing arrangeres hvert andre år, og Fiskarlaget er en av organisasjonene i næringen som har vært med siden starten i 1960.

 Seniorrådgiver Knut Eriksen er koordinator for Fiskarlagets messearbeid og opplyser at det vil bli ulike aktiviteter og markeringer, samt at leder Kjell Ingebrigtsen blir et fast innslag på standen.

– Siden Kjell skal delta på messen for føste gang etter at han ble valgt til leder er det viktig at vi får vist han frem, humrer Eriksen og er snar med å legge til at tanken er å åpne for at samtaler med lederen er en viktig kanal for både medlemmer og potensielle sådanne.

–  Tilgjengelighet er en del av konseptet når vi skal ha fokus på rekruttering til næringen og være åpen for innspill og være tilgjengelig for våre folk, sier Knut Eriksen.

Selv om messen også er en arena for svært mange møter og arrangement vil Fiskarlaget tilrettelegge for faste møtepunkt med leder Kjell Ingebrigtsen.

–  Jeg stiller for å ta imot både spøsmål og utfordringer, og gjerne råd og tips, sier Ingebrigtsen.

Kjell har fast standtid på Fiskarlagets stand (D-331) følgende dager:

– Tirsdag- kl 15.00- 16.00

– Onsdag- kl 14.00- 15.00

– Torsdag-  kl 12.00- 13.00

Fredag: Møte for unge fiskere kl 10.00- 12.00 (i Landsstyresalen på Pirsenteret)

 

Nytt i år er også at rekrutterings­prosjektet Sett Sjøbein deltar med sine medarbeidere som en del av Fiskarlagets stand.

–  Vi får med oss dyktige og engasjerte medarbeidere med omfattende erfaring og oversikt over hvor skoen trykker i næringen. Sjøbein-gjengen har deltatt på titalls utdanningsmesser de siste årene, og har gjort en fenomenal jobb for å markedsføe næringen overfor utdanningssøkende ungdommer, forteller han.

 Viktig arena

–  Fiskarlagets stand er i år utviklet med tanke på å få frem at vi er en innovasjonspreget næring og at fiskerne må være i front for å trekke til oss nye ressurspersoner. Fiskerimessen er et møtested og der må vi være, sier Kjell Ingebrigtsen.

Han forteller at Fiskarlaget på standen vil være tilgjengelig med informasjon om vår virksomhet, samt blant annet tilby Fiskarlagets publikasjoner «Hygiene og kvalitet for fiskeflåten» og «Sikkerhetsstyringssystem for fiskefartøy under 15 meter».

–  Begge håndbøkene er nyttige og viktige dokumenter som vi har utviklet og lansert det siste året for våre medlemmer.

–  Både vi som organisasjon og Nor-Fishing som arrangement er i år veldig tydelige på at rekruttering er viktig. Jeg synes det er kjempeflott at studenter ved NTNU blir invitert gratis til messa, sier Ingebrigtsen, samtidig som han framsnakker en uttalelse fra messedirektø Ola Eriksen:

– Fiskeri- og havbruksnæringen er i sterk vekst og trenger sårt unge og dyktige medarbeidere. Etter min mening er denne næringa den tryggeste bransjen å gå inn i som ung arbeidstaker. Uansett om du er jurist, veterinær, ingeniø eller annen type fagarbeider. Vi håper at flere studenter får øynene opp ved å invitere de gratis hit til Nor-Fishing.

Flere tilbud

I løpet av messedagene holder Fiskarlaget også et eget Skippermøte (onsdag) og et møte for unge fiskere (fredag).

–  Begge arrangementene kommer som følge av stordriftsfordelene med at mange er på messen, og vi får mulighet for samarbeid med andre deler av næringen og myndighetene, forklarer Knut Eriksen.

– Vi får også besøk på vår stand av BarentsWatch som skal delta på Nor-Fishing for å la skippere få teste ut kart-til-kartplotter-løsningen som de har utviklet. Trolig får vi besøk av dem fredag 22. august. Besøket blir annonsert med oppslag på vår stand, sier han.

– Som et ledd i samarbeidet med fiskeriorganisasjoner i Murmansk får vi besøk av våre venner derfra. Det er lagt opp til flere møter og arrangement for å videreutvikle dette gode samarbeidet, avslutter Kjell Ingebrigtsen.