Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
11.03.2015

Minneord over Jørn Krog

Både kongens og fiskernes mann.

-Norske fiskere har mye å takke Jørn Krog for. Det skriver generalsekretær Jan Skjærvø i minneordet om fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Minneord over Jørn Krog

Budskapet om at Jørn Krog er død, ble mottatt med stor sorg i Norges Fiskarlag. Jørn Krog ble bare 66 år gammel.

Jørn ble ansatt i Norges Fiskarlag i 1977. Han var generalsekretær i organisasjonen i årene 1979 – 1983. Etter den tid har han hatt mange viktige stillinger knyttet til norsk fiskerinæring, både i organisasjonslivet og ikke minst i fiskeriforvaltningen. Blant mange viktige oppgaver ledet han den norske delegasjonen i den norsk/russiske fiskerikommisjonen i mange år. 

Jørn Krog kom fra Røros. Han var stolt av heimplassen sin. På 1970-tallet var det ikke alltid like enkelt å oppnå respekt blant fiskerne når man kom fra innlandet, men Jørn var innsiktsfull og skaffet seg rask inngående kjennskap til norsk fiskeriforvaltning, både i det nasjonale og det internasjonale bildet. Han nøt stor respekt i alle de fora han opptrådte.

Noen mennesker har ikke behov for å heve stemmen for å bli lyttet til. De oppnår full oppmerksomhet og respekt gjennom sine argumenter. Jørn Krog var en slik person. Med sin lune væremåte, sin lavmælte stemme og sin velfunderte framføring, var det ingen som hadde problemer med å forstå hva han mente. Og han hadde sterke meninger, spesielt om fiskeriforvaltningen.

Norske fiskere har mye å takke Jørn Krog for.

Vi er mange som har jobbet sammen med Jørn, og som nå kjenner på savnet etter en god kollega, kamerat og venn. Våre tanker går til hans nærmeste.

Vi lyser fred over Jørn Krog sitt minne.

Jan Skjærvø