Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
20.08.2014

Miljøpris til Nofir AS

Fiskeridirektoratets Miljøpris for

Nofir AS driver et system for innsamling av kassert utstyr fra fiskeri- og havbruksnæringene. For dette ble de hedret med miljøpris under NorFishing 2014.

Siden 2007 har Fiskeridirektoratet delt ut denne prisen, som kan deles ut til enkeltpersoner, bedrifter eller organisasjoner som bidrar til å gjøe fiskeri- og havbruksnæringene mer bærekraftige.

Prisen skal synliggjøe innsats innen fiskeri og havbruk som har eller kan ha miljømessig gevinst og dermed bidra til økt bærekraft i fiskeri- og havbrukssektoren.

Prisen ble delt ut til daglig leder Øistein Aleksandersen i Nofir AS av fiskeriminister Elisabeth Aspaker og fiskeridirektø Liv Holmefjord på Nor-Fishing i Trondheim tirsdag.

Forurensende næring
Det er et velkjent problem at fiskerinæringen er en kilde til forurensning av forskjellig slag på havet og på kysten.

Årets vinner av Miljøprisen har gjennom flere år utviklet og etablert et system for å ta vare på og gjenvinne kasserte redskaper og utstyr fra fiskeri- og havbruksnæringen.

Det som fø ofte havnet på havets bunn eller langs strendene våre blir nå i stor grad tatt vare på og gjenvunnet til nye produkt via Nofir AS.

«Vinn- vinn»
— Dette er et svært godt miljøtiltak, som også skaper arbeidsplasser både her i landet og i land med høy arbeidsledighet. Det er et godt eksempel på en såkalt «vinn- vinn situasjon»: Næringene blir kvitt et problem og problemet blir til nye produkt, sa fiskeridirektø Liv Holmefjord da prisen ble delt ut.

Nofir AS holder til i Bodø, men har etablert et landsdekkende system for innsamling av kassert utstyr.