Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
17.08.2018

Mangedobler fiskesalget

Arendalsuka gir boost

Sjømat har en omsetningstopp under Arendalsuka. -Vi har mangedoblet omsetningen av sjømat siden i fjor og setter ny omsetningsrekord. Vi regner med å selge flere tonn sjømat denne uka, sier fiskehandler Freddy Larsen.

Norges Fiskarlag måtte innom utsalget til Fiskebrygga AS for å lodde stemningen. Og vi kan love, stemningen var meget god på bryggekanten i Arendal.

Fjerde og femte generasjon fiskehandlere var strålende fornøyd med høyt tempo, mange kunder og summende kortterminal.

Omsetningsrekord

Monica Larsen Strømsland forteller at sommeren har vært svært god for omsetningen, men at Arendalsuka har vært enda bedre og at de vil slå sine egne rekorder.

Sjefen selv forteller at tallene ikke vil være klare på noen dager enda. For å få alt til å gå rundt må Freddy Larsen nå kjøre med to skift i serveringsdelen av bedriften.

 data-src=

Bildetekst: -Vi er mange som jobber for å gi kundene gode smaks- og sjømatopplevelser, reklamerer Monica Larsen Strømsland.

Stor aktivitet

-Vi er rundt 20 personer som står på for å holde tritt med pågangen både i butikken og i restauranten, sier han.

Reker er en bestselger, men både fiskekaker og ulike slag fileter går unna i utsalget. I restaurantet er kveite en favoritt for mange, men også brosme er et populært valg blant gjestene.

 data-src=

Bildetekst: Hvit og fin brosmefilet frister i disken.

Kortreiste delikatesser

Fiskebrygga får sine leveranser fra lokale mottak på Sørlandet. Slik sett er det skikkelig kortreist fisk og sjømat som serveres de mange tusen gjestene fiskehandlerne regner med å betjene i løpet av den intense uka i Arendal.

-Vi serverer høy kvalitet fra de mange dyktige fiskerne som leverer her på Sørlandet, sier Monica.

Sørlandet og deler av Østlandet er som region unik i norsk sammenheng for den store andelen lokalfanget fisk som også omsettes lokalt. Ingen andre områder i Norge har så stor andel lokalt fanget og omsatt sjømat som i området som dekkes av salgslaget Skagerakfisk.

Eksporterer kunnskap 

Freddy Larsen fikk sitt fagbrev som fiskehandler i 1997. Veggen i butikken prydes av en lang rekke fagbrev og det forteller om en bevisst satsing på fagutdanning.

 data-src=

Bildetekst: Veggene i butikken er prydet på en måte som tilsier at kundene skal forvente å få god faglig veiledning.

-Vårt mål er å bidra til å gi våre kunder kvalitet i alle ledd, også solid fiskeri- og matfaglig kunnskap, sier han.

Freddy Larsen har sågar bidratt til at flere bedrifter på Sørlandet har fått nyte godt av kunnskapen lærlingene har fått hos ham.

-Ja, vi har «eksportert» mange dyktige og kunnskapsrike medarbeidere og det er vi stolt av.

 data-src=