Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
17.04.2015

Må det en ulykke til?

Seminar under Lofotfishing i Kabelvåg

«Må det en ulykke til?» er temaet på et seminar i regi av Sjøfartsdirektoratet om sikkerhetskultur. Seminaret holdes på fiskerimessen Lofotfishing lørdag 18. april.  

Under årets LofotFishing arrangerer Sjøfartsdirektoratet et lunsj-seminar lørdag 18. april kl. 10.00 -14.00 i idrettslagets lokaler på messeområdet i Kabelvåg.

Seminaret ledes av Odd Sevland fra HMS-Motivator AS.Han har i mange år har jobbet med utvikling av programmer for sikkerhetskultur for Statoil og flere større rederier.Under arrangementet stiller Sevland spørsmålet: «Skal vi utsette arbeidet med sikkerhetskultur og sikkerhetsatferd til det skjer en ulykke om bord?»

Framsnakker sikkerhetskultur

Det er Sjøfartsdirektoratet som inviterer til seminaret og på www.yrkesfisker.no melder direktoratet at Sevland har en tankevekkende historie å fortelle, basert på egne erfaringer fra sin tidligere arbeidsplass. Foredraget vil gi en real tankevekker på hva manglende sikkerhetsatferd kan føre til, og hvilke konsekvenser en alvorlig ulykke kan få for de som blir direkte eller indirekte berørt. Dersom du tenker at sikkerhetsstyring og fokus på helse, miljø og sikkerhetsarbeid ikke er noe som angår deg og ditt fartøy, ta turen og hør på hva Odd Sevland har å si, heter det i omtalen av lunsjseminaret.

Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen sier han håper mange fiskere skal finne vegen til seminaret og retter også en takk og honnør til Sjøfartsdirektoratet.

-Vi har felles sak med direktoratet om å arbeide for høy bevissthet om sikkerhet og sikkerhetskultur.

Gratis deltagelse og lunsj

Sjøfartsdirektoratet inviterer både fiskere og deres familier til seminaret. Seminaret er åpent for alle, det er fri entré og Sjøfartsdirektoratet spanderer enkel lunsj.