Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
21.08.2014

Lanserer flytekonkurrent

Doggerbank FLYT

Aalesund Oljeklede AS lanserer denne uken et tilsvarende flyteplagg som det Fiskarlaget har vært med å utvikle. Fagsjef Torleif Paasche i Fiskarlaget ser på lanseringen av Doggerbank Flyt som et positivt tiltak for sjøsikkerheten.

– Ja, jeg ser dette som et tiltak for økt sikkerhet for alle som arbeider ved sjøen, og definitivt ikke som en brysom konkurrent til det plagget som vi har vært med å utvikle sammen med Regatta og Gjensidige, sier han. Vi bø heller se på dette som et supplement til det glimrende produktet vi allerede har, påpeker Paasche.

– Vi ser plagget som ypperlig for både yrkesfiskere, hobbyfiskere, oppdrettere, seilere, og ikke minst de utallige krabbe- og hummerfiskere langs kysten, sier Geir Arne Hoel fra produsenten.-Aalesund Oljeklede AS har hatt et nært samarbeid med svenske Baltic Safety Products AB når det gjelder selve produktutviklingen av flyteelementet.

– Baltic AB er Europas ledende produsent av redningsvester, og vi er derfor trygge på at Doggerbank FLYT sikrer de nødvendige flyteegenskapene, påpeker Hoel.-Det nye produktet produseres, markedsføes og selges av Aalesund Oljeklede AS, og inngår i deres regntøysortiment.

– Doggerbank FLYT har utskiftbart flyteelement, og dette kan brukes videre om buksen skulle bli utslitt. Selve elementet festes i buksen med glidelås og regulerbare seler, opplyser markedskoordinator Kathrin Fjøtoft.

Selve regnbuksen har alle samme egenskaper som andre plagg i regntøykolleksjonen Doggerbank; lakkert PVC-belagt, kraftig materiale (for mekanisk slitasje), ekstra glatt overflate gir lettere renhold, ekstra god rivestyrke i både tør og våt tilstand, kulde-, olje- og fettbestandig.-

Doggerbank FLYT treffes på Nor-Fishing Stand F-537.