Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
08.05.2018

Kystvaktsjefen takker

Leteaksjonen i nord

Sjefen for Kystvakten går ut og takker alle som deltok i leteaksjonen i Barentshavet etter den unge soldaten som ble meldt savnet fra KV Nordkapp. Hele 22 russiske og norske fiskefartøy deltok i søket etter den savnede.

Kystvaktsjef Ottar Haugen har sendt sin takk til alle som både deltok i letingen og har vist omtanke.

Ottar Haugen har spesielt bedt fiskernes organisasjoner om å formidle en takk til mannskap, fartøy og rederi som deltok i letingen:

«Jeg vil anmode om at min hjerteligste takk formidles alle som i Deres organisasjon i Norge og i Russland, har deltatt -direkte eller indirekte, i ord eller handling.»

«Takk

Jeg vil som Sjef for Kystvakten i Norge, på vegne av alle ansatte i Kystvakten, og spesielt på vegne av Skipssjef og besetning på KV Nordkapp, sende en varm takk til alle som har støttet oss i denne vanskelige tiden, både de som aktivt har deltatt i søket og de som på andre måter har vist omtanke. 

Å miste en nær kollega er svært tungt, og spesielt tungt når det er en ung soldat som forsvinner på havet på denne måten. 

Da KV Nordkapp natt til lørdag 5. mai mistet et ungt besetningsmedlem over bord i Barentshavet, var reaksjonen hos alle som mente de kunne bidra umiddelbar og konstant. 

22 fiskefartøy, hvorav 20 russiske og 2 norske, deltok side om side med Kystvaktens egne fartøy. Kystverkets fly fra Sundt Air samt Sysselmannen og de redningsressurser hun disponerer, var også vesentlige bidragsytere i denne omfattende søk og redningsaksjonen. Alt under profesjonell ledelse av Hovedredningssentralen i Nord Norge. 

Av alle-, en formidabel og profesjonell innsats det står stor respekt av, og som jeg som Sjef for Kystvakten ikke kan rose høyt nok.

Jeg vil anmode om at min hjerteligste takk formidles alle som i Deres organisasjon i Norge og i Russland, har deltatt -direkte eller indirekte, i ord eller handling. 

Ottar Haugen
SJEF KYSTVAKTEN
FLAGGKOMMANDØR
»