Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
01.11.2017

Kontrollør slår an tonen

Åpner Landsmøtet

Trioen «Klaff & Klaver» skal slå an tonen under åpningen av Norges Fiskarlags 47. landsmøte. Fløytist Ida Pollan Thowsen spiller imidlertid på flere «strenger.» Hun er statens kontrollør i Norges Råfisklag.

Klokken 09 onsdag morgen er det trioen «Klaff & Klaver» som får æren av å sette kulturell dagsorden for de rundt 300 i møtesalen i Trondheim.

Sammen med seg har Ida Pollan Thowsen, Eirin Ryeng på piano og Johan-Magnus Elvemo på obo. De tre spiller for andre gang under åpningen av Fiskarlagets landsmøte og skal fremføre et nyskrevet musikkstykke av Eirin Ryeng, samt gi tonefølge til «Ut mot havet» og allsangen «Til havs stend vår hug».

Statens kontrollør

Ida Pollan Thowsen driver Advokatfirma Pollan Thowsen AS og er sameier i Oslo Advokatfellesskap. Hun var tidligere en del av Advokatfellesskapet Centrum i Tromsø og senere hos Tromsøadvokatene. Fiskeriinteressen ble vekket hos henne da hun jobbet ved Troms politidistrikt og hadde fiskeriansvaret i perioden 1997-2007. Hun ble oppnevnt som Statens kontrollør av Nærings- og fiskeridepartementet i 2015 og kontrollerer at Norges Råfisklag opererer innenfor gjeldende lover og forskrifter og følger god forretnings- og forvaltningsskikk. Fløyten og musikkinteressen har hun hatt helt siden barnsben av.

«Klaff & Klaver»

Eirin Ryeng og Johan-Magnus Elvemo jobber begge til daglig med forskning og undervisning ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU. Eirin Ryeng har tilhold ved Institutt for bygg- og miljøteknikk, med trafikk og transport som fagfelt. Johan-Magnus Elvemo kommer fra Institutt for kunst- og medievitenskap, og har filmproduksjon som spesialitet.

«Klaff & Klaver» møttes for første gang på sommerkurs for amatørsymfonikere i 2013 og fant raskt tonen. Siden det har de møttes jevnlig og spilt sammen.