15.02.2024

Inviterer på date

Vil møte hele næringen

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth inviterer hele sjømatnæringen på date når alle som er interessert i norske råvarer og sjømat i mars samles til Bocuse d’Or og Norway Seafood Festival.

Fiskeri- og havministeren har sendt ut invitasjonen i en pressemelding fra departementet. Hun vil invitere til et sjømatarrangement mandag 18. mars, og komme tilbake med informasjon om tid, sted og påmelding på et senere tidspunkt.

Derfor en date

Cecilie Myrseth vil sette sjømaten høyere på dagsorden, og varsler derfor allerede nå et slikt sjømatarrangement mandag 18. mars.

– Det er et mål for regjeringen å øke bearbeidingen av sjømat i Norge. Jeg vil samle sjømataktører fra hele verdikjeden – fra hav til bord. Sammen må vi snakke om hvordan vi får løftet opp og frem mer mat fra havet, sier fiskeri- og havministeren.

Bocuse d’Or og Norway Seafood Festival blir et stort trekkplaster for Trondheim i mars og denne anledningen ligger altså bak planene for et fagpolitisk møtepunkt med næringen.

– Jeg vil at vi skal både bearbeide og spise mer sjømat i Norge. Fremover må vi få en bred diskusjon om rammevilkårene for hele sjømatindustrien, og vi må se dette i en helhetlig sammenheng – med hele næringa frem til forbruker, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth.

Fakta om Bocuse d’Or
Bocuse d’Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for den internasjonale finalen i Bocuse d’Or. De ti beste kandidatene i konkurransen i Trondheim Spektrum 19.-20. mars går videre til verdensfinalen i Lyon i 2025.

Les mer om arrangementet hos Trondheim Spectrum (lenke)