Fiskarlaget Nyheter

Skriv ut
07.11.2018 07:55
HI søker fem fartøy
Referanseflåte
HI søker fem fartøy
HI søker blant annet etter to torsketrålere til referanseflåten frem til 2023.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Havforskningsinstituttet ønsker å inngå kontrakt med fem større fartøy til referanseflåten for perioden 2019–2023. Tilbudsfrist 3. desember.

Havforskningsinstituttet har bedt oss formidle til flåten at HI ønsker å inngå kontrakt med fem fartøy til Referanseflåten for perioden 2019–2023 i følgende fartøykategorier:

Kategori 1: 2 torsketrålere
Kategori 2: 1 kombinert autoline/garnfartøy
Kategori 3: 1 kombinert snurrrevad/notfartøy
Kategori 4: 1 garnfartøy med hovedvekt på fiske i Nordsjøen


Referanseflåten er en plattform for langsiktig innsamling av data fra norske kommersielle fiskerier som skal styrke den forskningsbaserte forvaltningen av norske fiskerier.


Mannskapet om bord i fartøyene skal foreta prøvetaking av egen fangst inkl. bifangst og ikke landet fangst, gjennom hele året. Dette skal gjøres i henhold til bestemte prosedyrer. Det gis økonomisk kompensasjon for prøvetakingen etter fastsatte takster.

  • Konkurransen er kunngjort på Doffin, referanse 2018- 395034 (link)
  • Deltagelse i konkurransen skal gjøres elektronisk i Mercell (link) hvor konkurransegrunnlaget med vedlegg er tilgjengelig.


Eventuelle spørsmål kan rettes til på epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  • Tilbudsfrist 03.12.2018 kl 14.30.

Norges Fiskarlags nettsteder bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Vi bruker også denne informasjonen til analyseformål. Noen av disse er informasjonskapsler fra tredjepart.