18.11.2015 21:45
Kystvakten fikk prisen
Sikkerhetsprisen 2015
Kystvakten fikk prisen
Leder Kjell Ingebrigtsen delte ut Sikkerhetsprisen til Morten Nyheim Jørgensen og Raymond Isehaug fra Kystvakten
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Kystvakten er tildelt Norges Fiskarlags Sikkerhetspris for 2015. Prisen ble tildelt under Fiskarlagets Landsmøte i Trondheim 18. november.

Norges Fiskarlags Sikkerhetspris gis til den eller de som i løpet av landsmøteperioden på en spesiell måte har vært med på å bidra til å ivareta fiskernes sikkerhet.

Under tildelingen sa leder i Fiskarlaget Kjell Ingebrigtsen at norske fiskere har et sterkt eget søkelys på sikkerhet, men at det dessverre er slik at uansett fokus og utstyr, så vil uønskede situasjoner kunne oppstå.

-Kystvakten har en rekke ansvarsoppgaver, der søk, redning og assistanse ved problemer på havet av stor betydning for fiskerne når det oppstår problemer eller skjer ulykker og forlis. Sikkerheten og hjelp i krisesituasjoner er et område som har vært ivaretatt av prisvinneren på en betryggende måte og uten denne tjenesten ville norske fiskere hatt en mye mer utfordrende arbeidssituasjon enn tilfellet er i dag, både ved uhell og ulykker.

-Årets prisvinner har gjennom årtider vært fremst i rekke for å skape mest mulig trygghet på havet

-Det er en glede for meg å erklære «havets barmhjertige samaritan» Kystvakten som vinner av Norges Fiskarlags Sikkerhetspris 2015, sa Ingebrigtsen og ovverrakte prisen til leder for operasjonsavdelingen i Kystvakten Morten Nyheim Jørgensen og redningsmann Raymond Isehaug fra KV Barentshav.

Morten Nyheim Jørgensen har hovedansvar for daglig drift, oppdragstildeling og oppfølging av Kystvaktens fartøyer og fly. Han har vært i Sjøforsvaret i snart 35 år og nær 20 av disse årene i Kystvakten, med tjeneste på fartøy og i stab, og gikk i land i 2010 som Sjef Kystvaktskvadron Nord, etter 6 år som skipssjef på KV Svalbard, Norges eneste statlige isbryter.

Raymond Isehaug fortalte under tildelingen om da han som redningsmann på KV Barentshav i februar bisto under den dramatiske redningsaksjonen da en fisker fikk en stikkskade på fiskefartøyet «Skagøysund».

Fiskarlagets Sikkerhetspris er delt ut fire ganger tidligere og frem til i dag er prisen gitt til enkeltpersoner. Prisen gis med en gavesjekk på kr 10 000 og en gravert krystallvase.