Medlemsfordeler

21.03.2017 07:55
Tilbud til rekefiskerne
Ny kvalitetsveileder
Tilbud til rekefiskerne
Seniorrådgiver Knut Eriksen med den nye veilederen
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Norges Fiskarlag har utarbeidet en ny veileder for rekefiskerne. Veilederen fås ved henvendelse til Fiskarlaget.

Som et ledd i arbeidet med å sikre de hygieniske forholdene om bord i fartøyer som koker reker om bord, har Norges Fiskarlag utarbeidet en egen veileder.

I veilederen er prosesser og rutiner beskrevet og det er pekt på hva som kan gå galt hvis man ikke er sitt ansvar bevisst.

-Gode rutiner knyttet til behandling og renhold vil sikre at forbrukerne får produkter som oppfyller forbrukernes ønsker og krav, sier seniorrådgiver Knut Eriksen som har hatt fagansvar for den nye veilederen.

Han forteller at rekepermen også er bygd opp slik at fiskere med aktiv bruk vil kunne dokumentere hva man gjør om bord for å sikre kvaliteten, samt at dette skjer under gode hygieniske forhold.

-Vi har hatt dialog med blant annet Mattilsynet og orientert dem om arbeidet med å utarbeide også denne kvalitetsveilederen. Vårt mål er å bidra til at fiskeren skal kunne gjøre sitt arbeid på en best mulig måte i tråd med de lover, regler og krav som legges fra myndighetene.

-Vi håper den nye kvalitetspermen blir godt tatt imot av fiskerne og ber alle rekefiskere som ønsker veilederen tilsendt om å ta kontakt med Norges Fiskarlag på telefon eller e-post.

Oppgi følgende ved bestilling:

  • Navn
  • Adresse
  • E-post
  • Mobilnummer

Bestilling gjøres via Knut Eriksen, helst på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.