Landsmoetet 2017

Landsmøtet

18.11.2015 14:10
-Utnytt restråstoffet bedre
Studenter imponerte Landsmøtet
-Utnytt restråstoffet bedre
Vinnergruppen "HydroLife" med f.v. Tomas Roaldsnes, Caroline S. Taulen, Karoline Ingebrigtsen og Odd Helge Hatlem
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Maksimal utnyttelse av restråstoff vil gi høyere verdi på fiskernes fangster og samtidig redusere fiskeflåtens klimautslipp. Denne løsningen presenterte studentgruppen «HydroLife» som vant Marin Student Boot camp i Midt-Norge.

Studentene som står bak Hydrolife møttes for første gang på Marin Student Bootcamp Midt-Norge da arrangementet startet opp sist fredag.

Sammen med 12 andre studenter fra ulike studieretninger fra ulike høyskoler og universiteter i hele Norge har de hatt seks intensive dager der de først ble introdusert for ulike deler av sjømatnæringen for å tilegne seg kunnskap og deretter å konkurrere i grupper om å løse en viktig utfordring for fiskerinæringen.

Det nasjonale rekrutterings- og kompetansesamarbeidet «Sett Sjøbein» har organisert arrangementet, som altså startet fredag 13. november og ble avsluttet onsdag 18. november 2015, på oppdrag av Nærings- og fiskeridepartementet.

Hensikten med bootcampen er å knytte en kunnskapsbro mellom studenter og sjømatnæringen, der studentene skal få økt innsikt i sjømatnæringa så vil næringen bli kjent med hvordan studentenes kunnskap kan bidra til å løse fremtidens utfordringer.

Hydrolyse er en kjent teknologi som nylig er tatt i bruk innenfor fiskeflåten, og studentene ønsker å utnytte teknologien maksimalt og utvikle høykvalitets proteinkilde til for eksempel supper og pasta, kunne studentene Tomas Roaldnes , Karoline Ingebrigtsen, Odd Helge Hatlem og Caroline Sandberg Taule fortelle de nær 350 i salen på Landsmøtet.

Vinnerne ble tildelt diplomer av fiskeriminister Elisabeth Aspaker og de står nå fritt til å ta sin forretningside videre mot aktuelle bedrifter og samarbeidspartnere.

-Vi synes det var flott å stille oss bak og bidra til at et slikt arrangement kunne gjennomføres med avslutningsmarkering for vårt Landsmøte, sier Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen. Jeg er imponert over vinnernes konsept og vi i Fiskarlaget gratulerer med en glimrende og åpenbart gjennomførbar ide.