Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
27.03.2020

Mer til garantilott

-Ikke godt nok

Regjeringen har fredag foreslått å styrke garantilottordningen med fem millioner kroner. Fiskarlaget påpeker at fiskerne i tillegg bør omfattes av dagpengeordningen.

Regjeringen har fredag lagt frem forslag til en rekke tiltak som skal hjelpe næringslivet gjennom koronakrisen.

Fiskerinæringen er foreløpig stort sett uberørt av situasjonen, samtidig som de generelle pakkene også vil komme deler av fiskerinæringen til gode, heter det i en pressemelding fra regjeringen.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen viser til av forslaget er fremmet for å ta høyde for å møte utfordringer som kan oppstå i dagene, ukene eller månedene som kommer.

Ministeren viser til at det er tett og godt samarbeid mellom Garantikassen og organisasjonene i næringen om hvordan vilkårene for ordningen bør justeres. Nærings- og fiskeridepartementet vil om kort tid ta stilling til dette.

Fiskarlagets kommentar

-Vår umiddelbare reaksjon er at beløpet til garantilottordningen virker lavt, samt at detaljer rundt ordningen, ukebeløp, perioder mv ikke er tydeliggjort eller avklart. Vi savner også avklaringer om dagpengeordningen vil kunne brukes dersom det skulle bli mottaksstopp, sier Kjell Ingebrigtsen.

Norges Fiskarlag er så langt fornøyd med dialogen med våre myndigheter under koronapandemien. Vi opplever en tydelig vilje og et felles mål om at næringen skal kunne drive så normalt som mulig.

-Vi har ikke bedt om nye særordninger for sjømatnæringen, men vært tydelig på at også fiskerne omfattes av tilsvarende kompensasjonsordninger som samfunnet ellers. Vi vil derfor følge opp denne saken i dialog med våre myndigheter, sier leder Kjell Ingebrigtsen.

Du kan lese mer om Garantikassen for fiskere her.