14.03.2016 08:10
Forbereder 2017
Delegasjon til Russland
Forbereder 2017
Vasilij Nikitin holdt hilsningstale til Landsmøtet I 2015. Han er administrativ leder av Fiskeindustriunionen i Nord, som er en av Fiskarlagets samarbeidsorganisasjoner i Murmansk. T.v. tolk Elena Almås.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Denne uken drar en delegasjon på fem personer til Russland for blant annet å drøfte forvaltningsspørsmål med russiske fiskere. Besøket er et ledd i samarbeidet Fiskarlaget har med søsterorganisasjoner i Russland.

Norges Fiskarlag har i år tiårsjubileum i samarbeidet med to fiskeriorganisasjoner i Nord-Vestrussland.

Samarbeidet har bidratt til en større kjennskap om alt fra redningskapasiteter og rutiner innenfor det området til økt samarbeid om forvaltning av felles ressurser i Barentshavet.

 

Forbereder 2017

-Tre av oss som reiser nå er landsstyrerepresentanter og organisasjonens utsendte rådgivere for norske myndigheter i forbindelse med forhandlingene i den norsk-russiske fiskerikommisjonen. Det forteller leder Kjell Ingebrigtsen.

Sammen med nestleder Arild Aarvik og Jan Erik Johnsen skal Kjell Ingebrigtsen i høst delta når Norge er vertskap for forhandlingene om de bilaterale ressursene med Russland.

 

Møter og messe

Denne uken skal de tre landsstyremedlemmene sammen med generalsekretær Otto Gregussen og prosjektleder Torleif Paasche møte våre russiske samarbeidspartnere i Murmansk.

-Vi skal ha en rekke møter med de to samarbeidende organisasjonene, samt delta under fiskerimessen i Murmansk. Ett av hovedelementene i besøket er å drøfte felles utfordringer og lufte status for en rekke fiskerier som omfattes av det arbeidet som gjøres av fiskerikommisjonen, opplyser Ingebrigtsen.

Han sier Samarbeidet og dialogen med russiske fiskere er svært godt og preget av hva som oppleves som felles utfordringer og muligheter.