Fotokonkurranse

2013: "A year at sea" 30.03.13

Fotokonkurranse

-Delta i sjømatnæringens store fotokonkurranse og vinn tur til England! Det er oppfordringen fra  markedsdirektør Børge Grønbech i Norges sjømatråd om fotokonkurransen «A year at sea». -Vi ønsker å vise frem den næringen vi alle er så stolte av, sier han om konkurransen som skal pågå det neste året.

«A year at sea» er først og fremst for dem som jobber et eller annet sted i sjømatnæringen.

Hver måned vinner månedens fotograf sitt eget blinkskudd forstørret og innrammet, og får donere det til et verdig formål etter eget valg.

I tillegg er alle månedsvinnerne med i kåringen av årets bilde, der premien altså er en tur for to til sjømatmarkedet- og fotballandet Storbritannia.

Det neste året skal bilder fra hele verdikjeden utstilles på nett. Fiskeribladet Fiskaren er en samarbeidspartner i prosjektet og kommer til å trykke noen av bildene både i avis og på sitt nett.

Sjømatrådet ønsker gjennom denne konkurransen å samle bilder fra hele verdikjeden, fra yngel til matbordet. Bidragene skal med andre ord ikke bare være bilder fra havet, men i tillegg fra alt som foregår på land.

Sjømatrådet samler inn og stiller ut bildene som kommer inn, og bildene vil være tilgjengelig for alle som ønsker å benytte seg av dem. Øvrige organisasjoner i sjømatnæringen er involvert i fotokonkurransen, og vil engasjere sine medlemmer til å være med.

Mer enn tusen ord
–Vi får mange spørsmål om sjømatens opphav, og bærekraft og ringvirkninger i næringen. Et bilde sier mer enn tusen ord, og de beste bildene tar de som selv står ved merda, i båten eller jobber på land, sier Grønbech.

Jury: Børge Grønbech er også med i juryen som skal være med å kåre vinnerne. Der sitter også Arne Hjeltnes og fotografene Guro Storskjær fra Tromsø og Jeff Gilbert fra Storbritannia.

Hvordan delta og dele bilder:
1. Last opp ditt bilde på photo.seafood.no.
2. Bruk #ayearatsea som hastag på Instagram og twitter.