Da damene dro

Nytt medlemsblad 26.03.13

Da damene dro

De har i mange år ønsket å få se hvordan det er å være på sjøen og hva som kreves for å gjøre jobben der ute på havet. I mars fikk Karin Romundstad og Sidsel Vinje fra Fiskarlagets hovedkontor oppfylt ønsket. Saken kan du lese i vårt medlemsblad Mea som nå er ute med årets andre nummer. Se smakebit her og klikk deg videre til Mea.

Karin Romundstad og Sidsel Vinje har siden 1984 og 1986 vært kontormedarbeidere i ved Fiskarlagets hovedkontor i Trondheim. De har begge daglig medlemskontakt på telefon, men lysten til å treffe fiskerne i arbeid og få vite mer om hvordan livet på sjøen er har hele tiden vært der.

-Jeg vet altfor lite om hva de gjør og hvordan jobben som fisker virkelig er. Vi så fort at dette er et tøft yrke med lange og harde arbeidsdager, sier Sidsel Vinje.

Karin Romundstad kan gjenkjenne hundrevis av medlemmer på navn, men har stort sett bare møtt ansiktene bak navnene til landsstyremedlemmer og landsmøtedeltagere.

-Nå fikk vi en sjanse til å komme oss ut i havgapet. En innstilt ferge og en lang og strabasiøs tur til og fra Røst ble en del av helhetsopplevelsen som sier meg noe om hvordan det er å leve og bo ytterst i Lofoten, og hvordan det er å ha et så barskt yrke som fiskerne har, sier hun.

Klikk deg videre til elektronisk versjon av Mea, der du i dette nummeret også kan lese om Fiskarlagets høring om seiminstemålet og møte seinotfisker Olaf Viken. Han frykter at han kan bli den siste seinotfiskeren fra Roan i Sør-Trøndelag.