Articles in Category: 2013

09.04.13 Kysttorskvernet utsettes

Drøyes til 19. april

Kysttorskvernet utsettes

Fiskeri- og kystdepartementet utsetter å innføre kysttorskvernet til 19. april. Bakgrunnen er det store innsiget av torsk. Leder i Fiskarlaget Reidar Nilsen gir departementtet honnør for å ha lyttet til innspill i denne saken fra Norges Fiskarlag.

09.04.13 Gratisretur i Troms

Tau, nøter og garn av plast

Gratisretur i Troms

Det blir gratis levering av resirkulerbare fiskerredskaper i Tromsø og Karlsøy kommuner i 2013. Prosjektet støttes av Fylkesmannen i Troms og har Fiskarlaget Nord, Remiks og Norsk fiskeriretur med som partnere.

08.04.13 Makrellen tåler overpumping

SINTEF med ny rapport

Makrellen tåler overpumping

Det er ingen klar kvalitetsforskjell mellom makrell som pumpes direkte om bord i fangstfartøy og den som pumpes til annet fartøy. Dette viser en undersøkelse fra SINTEF. Fiskeridirektoratet har bestilt undersøkelsen for å få mer kunnskap og dokumentasjon og planlegger oppfølging av undersøkelsene til høsten.

05.04.13 Snart nye datakurs

Sesong for ny kunnskap

Snart nye datakurs

Fiskarlagets medlemstilbud om datakurs går nå inn i sin hovedsesong. De fleste medlemslagene tilbyr kurs i sine regioner, og om ønskelig kan det også tilrettelegges for kurs i ditt område. Ta kontakt med ditt medlemslag eller kursansvarlig for avklaringer om dette. Se påmeldingsinfo i denne saken.

05.04.13 Salgslagssammenslåing?

Møte i dag og neste uke

Salgslagssammenslåing?

Årsmøtet i Rogaland Fiskesalgslag skal i dag ta stilling til sammenslåing med Vest-Norges Fiskesalslag.  Styrene i både Vest-Norges Fiskesalslag og Rogaland Fiskesalgslag går inn for sammenslåing av de to salgslagene.

04.04.13 Jakter priskandidater

Sildelagets Markedspris for 2013

Jakter priskandidater

Norges Sildesalgslag skal dele ut Markedsprisen til en person eller organisasjon som har vist evne og innsats for å øke verdiskapningen for pelagisk fisk. Sildelaget ber forslag på kandidater til prisen innen neste fredag, 12. april.

04.04.13 Fisker etter kontaktinfo

Jakter medlemsinfo

Fisker etter kontaktinfo

Norges Fiskarlag tråler nå etter våre medlemmers e-postadresser og mobilnummer. Vi skal forbedre informasjonsflyten til deg som medlem og trenger din hjelp til innsamling av denne kontakt­informasjonen. Vær også med i trekningen av et nettbrett.

03.04.13 Høring i Næringskomiteen

Sjømatmeldingen

Høring i Næringskomiteen

Det er nå avklart at Næringskomiteen skal avholde høring om Sjømatmeldingen mandag 15. april. Samme dag skal det også holdes høring om forslaget til ny råfisklov. Norges Fiskarlag deltar i begge disse høringene og i forberedelsene til dette skal også arbeidsutvalget møtes 11. april.

03.04.13 Stabil sjømateksport

Opp for laks - ned for hvitfisk

Stabil sjømateksport

Sjømateksporten var i første kvartal på samme nivå som i fjor. Sjømat for 13,4 milliarder kroner ble sendt ut av landet i årets tre første måneder. I mars måned ble det eksportert sjømat for 4,6 milliarder kroner. Det er en nedgang på 4 prosent eller 190 millioner kroner sammenlignet med mars måned i fjor, rapporterer Sjømatrådet.

03.04.13 Tariffinnspillsmøte i Svolvær

Møte for mannskapsmedlemmer

Tariffinnspillsmøte i Svolvær

Mannskapsseksjonen i Norges Fiskarlag inviterer til medlemsmøte under Lofotfishing. Møtet holdes i kantina ved Norges Råfisklags kontor i Svolvær fredag 12. april klokken 18. -Møtet holdes som en del av forberedelsene til årets reforhandling av tariffavtalen, sier leder i arbeidsutvalget Harald Linchausen (foran).

03.04.13 Møt oss på Lofotfishing

Fiskarlaget i Kabelvåg

Møt oss på Lofotfishing

Norges Fiskarlag blir representert med fire avdelinger under fiskerimessa Lofotfishing i Kabelvåg 12.-14. april. Rådgiver Laila Alendal (bildet) i Nordland Fylkes Fiskarlag var med også sist gang det var messe i Kong Øysteins Hall.

02.04.13 Ønsker tariffinnspill

Fiskarlagets seksjoner

Ønsker tariffinnspill

Medlemmer i Norges Fiskarlag oppfordres nå til å komme med innspill til fiskerioverenskomsten. Tariffseksjonene er i gang med forberedelsene til årets forhandlinger, som skal skje i november og ber derfor om involvering både fra båteiersiden og fra mannskapsmedlemmer.

02.04.13 Redskapsretur i Lofoten

Innlevering tre uker i april

Redskapsretur i Lofoten

Utrangerte fiskeredskap kan i april leveres uten frakttillegg i en rekke kommuner i Lofoten. Det er Lofoten Avfallsselskap (LAS) i samarbeid med Nofir (Norsk fiskeriretur) som har en hentekampanje på utrangert garn på enkelte fiskemottak.

30.03.13 Fotokonkurranse

2013: "A year at sea"

Fotokonkurranse

-Delta i sjømatnæringens store fotokonkurranse og vinn tur til England! Det er oppfordringen fra  markedsdirektør Børge Grønbech i Norges sjømatråd om fotokonkurransen «A year at sea». -Vi ønsker å vise frem den næringen vi alle er så stolte av, sier han om konkurransen som skal pågå det neste året.

27.03.13 Den siste seinotfisker?

Olaf Viken frykter for fremtiden

Den siste seinotfisker?

Han har vært notfisker siden han ble tenåring i 1960. Olaf Viken frykter for at han kan bli den siste seinotfiskeren fra Roan i Sør-Trøndelag. Langs hele kysten har minstemålsaken vært et av vinterens store samtaleemner i fiskerisektoren. Både Fiskarlaget og Fiskeridirektoratet ber departementet la være å gå for endring av minstemålet på sei. Frykten er en utradering av det kystnære fisket.