nordland

Aktuelt

03.10.2016 11:05
Amsen fikk næringspris
"Fiskerinnen" fra Andøy
Amsen fikk næringspris
Monica Amsen Åsen mottar prisen
Foto: Nordland fylkeskommune

Sjarkfiskeren Monica Amsen Åsen fra Andøya er tildelt Nordland fylkeskommunes næringspris. 

Fylkeskommunens Næringspris for kvinner for året 2015 er tildelt Monica Amsen Åsen fra Andøya, skriver fylkeskommunen på sitt nettsted.

I 2014 ble hun landets første kvinne som har fått tildelt rekrutteringskvote. I en alder av 25 år fikk hun seg praksisplass uten å ha satt fot på en fiskebåt. I 2011 kjøpte hun sin første 31 fot store sjark «Fiskerinnen». I dag fisker hun i all hovedsak som alenefisker. Hun har vært på vinterfisket utenfor Vesterålen og på vårtorskefisket i Finnmark.

-Monica er både nyskapende, utradisjonell og spenstig i sin bedriftsetablering, selv om hun driver innen ei tradisjonell næring. Hun har satset utradisjonelt og uredd i et område som domineres av menn. En flott ambassadør for fiskerinæringa, sa fylkesråd Mona Fagerås (SV) under tildelingen. 

 

Fiskarlaget gratulerer

-Dette var en hyggelig og velfortjent oppmerksomhet til en tøff kvinne, sier Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen. Han sier Monica har vakt oppmerksomhet i næringen ettersom hun kom som ung kvinne fra Østlandet og etablerte seg som sjarkfisker i Andøy.

-Jeg har stor respekt for Monica og det er artig at hennes pågangsmot og dyktighet er lagt merke til, sier Fiskarlagslederen i en kommentar til tildelingen.