mrf

Aktuelt

23.02.2016 10:15
Seminar om fiskerirett
Ny dato: 17. mars
Seminar om fiskerirett
Ståle Hellesø er advokat i Fiskarlaget og medlemmenes hjelpende juridiske hånd. Han deltar sammen med juridisk rådgiver Sturla Roald fra Fiskebåt under seminaret i Ålesund.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Fiskarlagets advokat og Fiskebåts jurist er invitert som eksterne forelesere til et seminar om fiskerirettslige tema i Ålesund. Seminaret er åpent for alle og vi informerer nå om at seminaret er utsatt fra 25. februar til 17. mars.

GCE Blue Maritime Cluster og NTNU Ålesund inviterer i samarbeid med Advokatfirmaene Øverbø Gjørtz og Schjødt til forumet MarSem med hovedvekt på fiskerirettslige tema.

Seminaret blir holdt på NTNU i Ålesund, auditorium «Kaupangen» den 17. mars og er gratis og åpent for alle.

Påmelding sendes på e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 16. mars 2016.

 

Deltar med to 

Norges Fiskarlag er invitert til å delta med to av de tre ansatte med jus som arbeidsfelt. Både advokat Ståle Hellesø (Fiskarlaget) og juridisk rådgiver Sturla Roald (Fiskebåt) har forøvrig begge kontor i Ålesund. De to er invitert til MarSem for å dele erfaringer om fiskerirapportering, med hovedvekt på myndighetsreaksjoner og fiskernes opplevelse av egen rettssikkerhet knyttet til estimering og rapportering av fangst.

 

PROGRAM

1230 Innledning: Kort om MarSem, presentasjon av aktørene: Norges Fiskarlag, Fiskebåt, advokatfirmaene, ÅKP/Blue Maritime/NTNU

1300 Over- og underrapportering, forsinket og manglende rapportering – myndighetsreaksjoner og rettssikkerheten: Overtredelsesgebyr gitt med hjemmel i havressursloven.

Ved advokat Ståle Hellesø, Fiskarlaget, og juridisk rådgiver Sturla Roald, Fiskebåt

1400 Skipsarbeidsrett – ansettelse og opphør (oppsigelse/avskjed), nedbemanning (også som følge av «struktur»). Ved advokat Anders Svinø og advokat Jørn Snorre Øvstedal

1445 Yrkesskadesaker: Praktiske og rettslige sider ved håndtering. Ved advokat Espen Rekkedal

1515 Avslutning