midtnorge banner

Aktuelt

05.10.2016 08:20
Store mengder makrell
«MS Arnøyfjord»
Store mengder makrell
«MS Arnøyfjord» med bilde av sonaren fra denne ukens fiskerioperasjoner (innfelt). Sonaren viser en svært stor mengde makrell som nå altså er levert hos mottaket i Ålesund.
Foto: Arnfinn Arnøy/rederiet

Skipper Arnfinn Arnøy melder om store mengder makrell langs kysten. Han er nå i mål med sin egen kvote og gir her en kort rapport fra feltet.

Arnfinn Arnøy forteller at han ikke noen gang i sin karriere har sett slike mengder med makrell i havet som nå. Denne uken kom han i mål med sin egen makrellkvote etter å ha tatt årets siste fangst vest for Stad.

Han opplyser også at både han selv og andre skippere melder om at både de kystnære områdene og fjordene langs hele kysten har store mengder av pir (småmakrell) på om lag 12 cm.

Dette tolker han som at bestanden nå er stor og at situasjonen i havet er likedan.

– Slik som det er nå ser det ut over store områder, det ser vi og det melder også andre om, forteller han på telefon fra hjemstedet Arnøyfjord i Nærøy onsdag morgen.

I morgentimene ligger «MS Arnøyfjord» altså i hjemlige farvann i Nord-Trøndelag, der de nå skyller not. Årets siste makrellfangst ble tirsdag levert hos Brødrene Sperre på Ellingsøya i Ålesund, før båt og mannskap i natt gikk nordover.